Politiet i Agder melder om at det har vært mange folk på byen i hele Agder, men at det stort sett har gått rolig for seg. Men, promillekjøring med båt er et problem.

Tekst: Tore Myrberg

For politibåtene i distriktet er ute og sjekker forholdene på kvelds- og nattestid. Nå sist har en av båtene vært i Tvedestrand.

Totalt ble 59 båter kontrollert, og av disse ble hele fem båtførere anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. I tillegg er det gitt ett forelegg for manglende redningsvest og ett for manglende lanterner.

Ett tilfelle var ekstra spesielt. For sent fredag kveld kom politiet over en mann som kjørte båt i påvirket tilstand. Samme mann ble tidligere på kvelden anmeldt for samme forholdet i Sagesund. Ved det siste tilfellet ble mannen pågrepet, og han får nå to saker å svare for.

I Arendal kom det inn melding om at en båt hadde kjørt inn i en brygge på Hisøy, for så å stikke fra stedet. Politibåten i Arendal var imidlertid i nærheten, og fant båt med fører kjørende i Nidelva. Føreren var beruset og ble framstilt for blodprøve.

I midtre del av Agder har politibåten kontrollert 36 båter. To av disse hadde førere som kjørte i ruspåvirket tilstand, fem fikk forelegg for manglende redningsvest og to fikk forelegg for fartsovertredelse.