Det er en spenstig satsing å bytte utstilling midt på sommeren i Risør. Men, med alt det fine som nå er på plass i Galleri Nylund Larsen, er det verdt jobben.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Heidi Nylund Larsen og Tore Myrberg

Heidi og Rune Nylund Larsen satset nemlig å år på en todelt sommerutstilling, og lørdag denne helgen var del to på plass. Men, ikke uten mye jobbing i forkant.

– Vi innser nå at ideen om å bytte utstilling den antagelig travleste helga i sommer ikke var særlig gjennomtenkt. Det ble nattarbeid for å få bytta. Men, absolutt verdt det når utstillinga ble så fin, sier en lattermild og fornøyd Heidi Nylund Larsen til iRisør.no.

Allerede i god tid før åpningen kunne folk se utstillingen hos Galleri Nylund Larsen. Foto: Tore Myrberg

Nært og fjernt

Kunstnerne som nå er på plass er godt spredt geografisk. Her finner du Ole Morten Rokvam fra Risør, Line Marsdal fra Oslo, Ståle Gerhardsen fra Trondheim og Gunn Vottestad fra Vesterålen.

– Galleriet var åpent fra morra’n, og det var mye folk hele tida. En fin gjeng fikk med seg åpninga kl 13, der Rune ønska velkommen og Ole Morten Rokvam hadde det vi kalte «kunstnersnakk». Han fortalte om prosessen fra myk porselen til ferdig brent. Veldig godt formidlet. Som en av gjestene sa: Jeg så på skulpturene med et annet blikk etterpå.

Ole Morten Rokvam med «kunstnersnakk». Foto: Heidi Nylund Larsen

De tre øvrige kunstnerne viser fram bildekunst.

– Gunn Vottestad, Line Marsdal og Ståle Gerhardsen høster mange lovord og begeistring. Det er «rett fra veggen-salg», hvis kjøperen ønsker bildet med seg med en gang. Et par kom ens æren til Risør for å se Gunn Vottestads malerier av Nordlandshus, så der er det allerede en tom skrue og en rød lapp, sier Heidi Nylund Larsen.

Flotte bilder av populære kunstnere er en god suksessoppskrift. Foto: Tore Myrberg

Skiftet ut fotografier

Naturlig nok stiller også Rune Nylund Larsen ut fotografier, og også her ble det jobbet helt fram mot utstillingsåpningen med å få alt på plass.

En trøst etter hard jobbing en travel helg i juli, er at det nå er en god stund til neste endring i det populære galleriet med utsikt til torvet og havna. Andre del av sommerutstillingen skal nemlig være i lokalene helt til slutten av august.

Rune Nylund Larsen legger siste hånd på verket før utstillingen skal åpne. Foto: Tore Myrberg
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro