Etter noen mindre hindringer tidligere i sommer, kan endelig Andreas Ausland slippe Historielosen løs i byen med fem omvisninger på halvannen uke.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I utgangspunktet hadde Historielosen planer om å guide folk gjennom hele sommeren, men det tok litt mer tid å få alt det praktiske i orden.

– Nå er jeg endelig i gang. I denne omgang er det snakk om en uke samt tirsdagen i trebåtfestivaluka, sier Ausland til iRisør.no.

Dagliglivet i gamle dager

Turene tar utgangspunkt fra torvet, og er gratis å være med på. Ausland har fått mange tilbakemeldinger på at folk er glade for at det noe blir noe av prosjektet.

– Det er mange fastboende som har hatt lyst på at jeg skulle komme tilbake. Turene jeg skal gå er ment både for fastboende og turister. Det er bare å møte opp på torvet tirsdag, torsdag eller lørdag klokken 13, og i Fredsparken på samme tidspunkt tirsdagen under trebåtfestivaluka.

De som vil bli med en runde i byen, vil få vite mer om hvordan det var i Risør i gamle dager.

– Turene varer ca. en time, og vi rekker mye på denne tiden. Hovedsakelig vil vi gå rundt Kamperhaug, men også andre steder. Dette vil jeg informere mer om på Historielosens facvebookside. De som blir med vil å vite mye om dagliglivet i Risør i tidligere tid. Og jeg forteller så detaljert at de får innblikk og forståelse i hvordan livet var.

Faktabasert rundtur

Andreas Ausland har Aspergers syndrom, noe han bruker til sin fordel som Historielosen-

–Det er greit at folk vet jeg har Aspergers. Det er det som gjør at jeg husker ting så godt, og at jeg kan fortelle så detaljert. Dessuten er alt  jeg sier 100 prosent sant. Dersom jeg kommer med noe som er folkesnakk, så er jeg veldig nøye på å understreke dette, avslutter Historielosen Andreas Ausland.

 

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny