Risør Høyre satser på å være ekstra synlige fram mot valget. Nå har de flyttet inn i lokaler mitt i sentrum for å være tett på folk i valgkampen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Valgkampen er i gang, og i tiden fram mot valget 8. og 9. september vil det være vanskelig å gå over torvet uten å bli med i en politisk diskusjon. Men, Risør Høyre har valgt å gå lengre enn som så.

– Det er Dag Gjesteby sin idé som vi tok opp i gruppa til Høyre. Det handler om å treffe mennesker, sier Høyres ordførerkandidat Kai Strat til iRisør.no.

En møteplass

Lokalene man er inne i er i Gahrsen-bygget, det samme sted som det tidligere var skobutikk og i sommer har vært pop-up klesbutikk.

– Vi ønsker å være synlige, og her har vi startet en valgkafé. Det vil si en møteplass, sier Dag Gjesteby.

Strat håper nå det er flere enn egne partisympatisører som legger turen innom.

– Folk kan komme inn for en prat, uavhengig av partitilhørighet. Dessuten er det jo en fin plass for oss å ha vårt valgkamp materiell, med kort vei til torvet, sier han.

Tenker nytt

Leieperioden er ut september, og Risør Høyre har allerede brukt lokalet til intern møtevirksomhet.

– Dette gjør jo også at en gårdeier får leid ut i to måneder, og da vi holdt møte her torsdag hadde vi kortreist mat fra Brygga rett over veien.

De to høyrepolitikerne synes samtidig det er en fin symbolikk i at det de gjør med et slik valgkampkontor er nytenking i Risør.

– Vi må tørre å tenke nytt i Risør, og jeg kjenner ikke til at noen har gjort dette tidligere. Her skal vi holde åpent torsdag til lørdag de første par ukene, også utvider vi til daglig de siste to ukene før valget. Dette handler jo også litt om at vi prøver å utfordre det etablerte. «Ny kurs» er jo det vi går til valg på, sier Strat.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
atletixny
elektro