Om du har lyst til å oppdage flotte turområder i Risør og omegn er de faste seniorturene hver onsdag en glimrende anledning.

Tekst: Tore Myrberg

Denne onsdagen går turen til Åmlandstjenna, en tur som passer for stort sett alle.

– Der har vi hatt avslutningen til jul tidligere. Vi skal inn til Åmlandsnuten, som er en hule vi overnattet i som barn, forteller turgeneral John Thomas Axelsen.

Gammel vintervei

En av tingene man får oppleve er den gamle vinterveien, som gikk fra Hopestrand over til Åmland hvor den gikk i land.

– Her finner vi også en stor trekantet stein med frimurermerket, hvor det står 0 – 300 alen. Vinterveien gikk videre ned til Trondalen, over til Mindalen og videre over Barmen.

Selve Seniorturen starter som vanlig klokken 10 ved Circle K, hvorpå turen går opp til Sørlandet Helsepark. Derfra går man inn ved Frivoll.

Trener ikke for birken

Axelsen håper inderlig det snart kommer med noen nye ansikter på Seniorturene, slik at man klarer å opprettholde en god gjeng. Han håper derfor også yngre mennesker ser muligheten til en fin tur denne onsdagen og onsdagene framover.

– Det som er viktig å vite, er at vi trener ikke for birken. Så vi går ikke så fort. Og vi har alltid tid til en pause underveis til kaffe og niste. Så jeg håper mange blir med på denne flotte turen i nærområdet, avslutter han.