Forrige uke var 18 av Risørs speidere på leir i Vigeland, Rykene. En leir som var for alle speiderne i Aust-Agder fylke.

Det ble en uke med mange leiropplevelser slik som kanopadling, bading og lage sin egen mat.

– Et av høydepunktene var Haik, en 24 timers gåtur ut i skogen uten voksne. Der skulle de selv finne rett vei med kart og kompass, oppgaver skulle løses underveis, mat lages, nattleir lages og der samhold er nøkkelen for å klare hele turen, forteller Sten Roar Høgli, som sammen med Marit Selåsvassenden er leder for Risørspeiderne.

Sjekk bildene fra leiren her:

Vilde Høgli og Brede Hoaas klarte turen og skaffet seg et Haikmerke til å ha på speiderskjorta si. Det var også en Ta Sjansen konkurranse der gruppene konkurrerte seg i mellom. Risør tok andre plassen, bare ett sekund bak vinneren.

– For mange av Risørspeiderne var dette deres første leir noensinne, og det var virkelig noe som ga mersmak.

Selåsvassenden og Høgli er stolte Speiderledere etter at speiderne deres fikk vist fram at de er så dyktige og selvstendige.

– Bare moro å reise på leir med en sånn fin gjeng, avlsutter de.