Risør Seilforening (RSF) fyller 130 år i år og i forbindelse med avholdelse av U23 VM blir ikke jubileet feiret. Istedet blir små arrangement gjort litt mer stas på. Embla Cup feirer sitt 10 års jubileum og i den forbindelse vil RSF legge litt mer i dette arrangementet.

Tekst: Line G Paulsen Foto: Privat og L G Paulsen

24. august går Embla Cup av stabelen for 11 gang, men med ti års jubileum. Det er mer enn 100 kvinner som gjennom disse ti årene har deltatt. Risør Seilforening ønsker at så mange av disse damene skal bli med i år.

Embla Cup er lagt opp til å være veldig sosialt.

Håpet er å få med minimum ti båter, men det drømmes om 20. Foreningen vil være behjelpelige med å ordne båter til de som ønsker det. Så meld deg på, lyder oppfordringen.

Embla Cup historie

Embla Cup kom i stand for å lokke flere damer til å seile. Navnet ble til for Asta Gautland Andersen og Embla Design ville være med på laget. Det ble starten på et foreløpig 10 års langt samarbeid. Embla Cup har vært avholdt siste lørdag i juni hvert år siden starten. Det var meningen også i år, men omstendigheter gjorde at foreningen måtte utsette.

Embla Design hadde de første årene deltakerpremie til alle. Det var smykke, øredobber og ring, alle med seilmotiv. De siste årene har de bidratt med premier til de beste seilerne. Risør Seilforening er stolt over å ha Embla med på laget, det betyr veldig mye for seilerne å få et minne. I år slår Embla og Asta på stortromma og vil stille med premie til alle.

Embla Design hadde for øvrig laget det vandretrofeet som ble satt opp under U23 VM tidligere i år, på oppdrag fra Risør Seilforening.

Fjorårsvinnerne: Tiril Mathisen, Benedicte Jensen og Thea Green Lundberg.

Program

Det foreløpige programmet er registrering kl 1130 på 12,5 brygga, med påfølgende skippermøte og seilas på byfjorden. Etter seilasen vil det bli premieutdeling og litt mat hos Søs og Tom Nysted på Tangen. Det vises i den forbindelse til opprettet arrangement på Facebook. Seilforeningen ønsker dog at interesserte sender en mail til Line G Paulsen, linegp@live.no helst innen 20/8/19.

Det gjøres oppmerksom på at artikkelforfatteren er meget involvert i Risør Seilforening og Embla Cup.