En skolesekk som sitter godt på ryggen er viktig ved skole start. Men, hvilken sekk man skal velge er ikke alltid enkelt.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

I sentrum kan du få kjøpt skolesekker på Lindstøl Libris, og lekebutikken Ringo. Begge steder hjelper gjerne til med å finne en sekk som passer og sitter godt på ryggen. Komforten er en av grunnene til at de begge har valgt å selge Beckmann sekker.

– Beckmannsekkene er kåret til norges beste skolesekk. Den har vi solgt i mange år og det er den flest vil ha, sier Silje Halvorsen hos Ringo.

– 9 av 10 barn velger Beckmann. Mye på grunn av farger og design, men også komfort og god vektfordeling slik at ikke alt havner på skuldrene, sier Anette Klock Lindstøl hos Lindstøl Libris.

For stor

Når man skal kjøpe en skolesekk er det viktig å ikke bare velge en som er stilig, men også funksjonell.

– Det viktigste med en god skolesekk er at den har riktig passform og at den passer til barnets alder og kroppsfasong, sier Anette Klock Lindstøl.

For at barna skal ha det godt når de går med sekken, er det viktig at den ikke blir for tung.

Mange barn ser på fargene og finner en de bare må ha. Sekken kan bli for stor for barnets rygg, og romme så mye at barnet ikke tåler å bære en full tung sekk.

Gimmick

De fleste liker å få litt ekstra når de kjøper noe, og det gjelder barn også. For barn er det noen ganger det gøyeste.

– På sekkene til førsteklassingene henger det en liten bag som inneholder borrelåsreflekser, disse har forskjellige bilder og kan henges på siden av sekken. Barna syntes det er gøy å kunne bytte ut bildet.

– Vi har også  førsteklassesett der sekkene kommer med matchende matboks, drikkeflaske og penalhus. Det følger også med en gymsekk som kan festes på sekken, sier Silje Halvorsen.

Design

Barn velger stort sett den sekken med bilde de liker best. Og da er det gjerne bilder og farger som spiller en stor rolle.

Det går mye i drage og Ninjago til gutter og litt mer disneyinspirert til jenter. Men det er mange gutter som gjerne vil ha en sekk med jentepreg og jenter som vil ha de litt mer røffe og tøffe sekkene. Jeg syntes det viktig å få fram at det ikke er noe som heter gutte- og jentesekk, men at barnet heller skal få lov til å gå med den de liker best, avslutter Anette Klock Lindstøl.