30 biler av typen Morgan og 40 damer på tur. Denne helgen holder Norsk Morgan Klubb Bertetur til Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For tredje år på rad er det biltreff i sentrum med trebilene av merket Morgan. Kari Hannemyr er på vegne av Det Lille Hotel vertinne for det hele.

– Det er jo litt gøy da. I fjor var det guttetur hit, og nå er det Bertetur, sier Hannemyr til iRisør.no.

I tråd med det historiske

Bakgrunnen ligger mye i at hun og Oddvar Halvorsen selv har en Morgan på hotellet. Det har ført til samling i Risør tre år på rad.

– Bilen har helt klart gjort noe med hotellet. Den er i tråd med det historiske hotellet vi har, og det er derfor vi får alle de andre bilene hit. Og det igjen sier litt om hvor fint Det Lille Hotel er.

Sjekk denne bildeserien fra besøket:

I tillegg til samlingene, opplever hun stadig oftere at det også kommer folk i Morgan på egenhånd for å oppleve hotellet og Risør.

– I sommer har det kommet et par biler vi kjenner fra før og en vi ikke kjente til. Så det snakkes om. I tillegg kan folk jo lese om hotellet mange steder, så jeg mener vi er markedsført bredt, sier Hannemyr.

Første natt i Risør

I en av bilene sitter Christine Frogner Brath og Tone Skogen. De kommer akkurat tidsnok til å rekke håndbrekkdrammen i hagen på «Konsulatet».

– Jeg har aldri bodd i Risør før, og Tone har aldri vært her. Så vi gleder oss til å se hva Risør har å by på, sier Frogner Brath.

Hun kommer samtidig med forklaring på hvorfor de kommer litt sent.

– Jeg startet fra Oslo litt over klokken 08 i dag, men vi har kjørt mange småveier på turen nedover.

Bruker byen

Med en god gjeng Morgan-damer på besøk, kan det nok være at flere i byen får merke det på omsetningen. For når planen ble lagt for hva som skulle skje under besøket, fant man ut at mange skulle involveres.

– De har planlagt å gå i Kunstparken, shoppe i butikkene, vi skal ha middag på Brygga og lunsj lørdag på Stangholmen. VI fikk tidlig signal om at de ikke ville kjøre tur lørdag, så programmet er lagt opp etter det ønsket, sier Oddvar Halvorsen.

Den eneste ulempen i så måte er at det heller ikke blir oppstilling av de flotte bilene på torvet, slik at det har vært gjort de to foregående gangene det har vært treff i Risør.