Jørn Pettersen hos Atletix. Foto: Tore Myrberg

Større treningsiver blant hytteturistene gjør at Atletix på Frydendal har hatt en god sommer. Nå håper Jørn Pettersen at trenden fortsetter utover høsten.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Sommeren har tradisjonelt ikke vært den beste tiden å drive et treningssenter på i Risør, men ting er i ferd med å bedre seg også i ferien.

– Dette er første sommeren vi har gått i pluss, så det har vært bra med sommergjester på besøk. Det er gjerne hytteturister som er her tre – fire uker som kjøper seg et medlemskap i den perioden, forteller Jørn Pettersen.

Egne ordninger

I satsingen på å trekke hyttefolket inn på treningssenteret, har Atletix laget egne medlemskap enten for en kortere periode, eller for de som bor andre steder men jevnlig er i Risør eller på Vegårshei.

– Vi ser at flere har valgt hyttemedlemskap. Forskjellen om sommeren i forhold til resten av året, er at det ikke er gruppetimer. Så de som trener gjør det på egenhånd.

Men, selv om økningen om sommeren er positiv, er det resten av året aktiviteten er størst i Atletix sine lokaler. Og i dag starter gruppetreningene opp igjen på treningssenteret på Frydendal.

– Vi har det meste innen gruppetimer. Spinning, puls, yoga, styrke/stabilitet osv. For de som har problemer med å motivere seg selv er gruppetimer veldig bra. For da er man flere som trener sammen i lag, og man har en instruktør, sier Pettersen.

Tren sammen

Det er imidlertid ikke bare på gruppetimene det er lurt å trene sammen. Også de som driver med egentrening kan finne ekstra motivasjon ved å gå sammen med en eller flere andre.

– Det er lurt å være to som trener i lag. Da er det lettere å pushe hverandre og klare å holde treningen gående.

Jørn Pettersen er spent på hva som kommer av nye ansikter til treningsstudioet denne høsten. For mens man tidligere hadde størst pågang over nyttår, er det nå høsten som er den store oppstartstiden.

– Det er noe som har forandret seg over tid, og som vel betyr at de som starter opp tenker litt mer langsiktig med treningen. Det er bra for oss også. Vi ønsker ikke at folk skal hoppe på og kun være her en kort tid. Vi vil at folk skal tenke langsiktig og se resultater, avslutter Pettersen.