Seniorturen har valgt seg ut Hisåsen som målet når de onsdag formiddag drar ut på tur. Turgeneral John Thomas Axelsen håper mange blir med til topps.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Marcus Aanonsen

Axelsen har sin vanlige setning med «vi trener ikke til Birken», når han kommer innom redaksjonen for å fortelle om onsdagens tur.

Det er flott utsikt på toppen av Hisåsen.

Samtidig er det et sted med en historie man legger turen til, så den lille ekstra innsatsen som trengs på vei opp til toppen, er vel verdt det.

– I gamledager sto det et signalmast på toppen, med klaffer man kunne styre som signal, forteller Axelsen.

Det hele kalles en optisk telegraf, og den man fant på toppen av Hisåsen var en av flere som ble benyttet på 1800-tallet. Disse virket slik at man sendte et signal videre fra mast til mars.

Mange på Sandnes/Hope/Nipe  bruker stien opp til Hisåsen fast. Seniorturen som kommer kjørende fra sentrum, har valgt å ta bilen litt nærmere for å gjøre turen overkommelig for alle.

– Litt forbi Sørlandet Camping går det en vei opp til høyre som vi kommer til å kjøre inn. Men, det enkleste er å møte opp på Circle K klokken 10 onsdag formiddag, så er det bare å henge seg på når vi kjører derfra, avslutter Axelsen.

Les også denne saken vi skrev i fjor som turtips til Hisåsen:

Helgens turforslag: Hisåsen