Det mangler ikke på gode idéer når den faste strikkeklubben til Kirkebasaren kommer sammen. Nå har en av idéene resultert i mye søtt og godt.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Førstkommende lørdag er det «Den store Kirkebasaren» på Frydendal, og det jobbes iherdig for å få alt på plass. Blant annet pyntes en rekke glass med smaker fra strikkernes hager.

– Dette er nytt av året. Nå selger vi foredlet, kortreist og økologisk frukt fra vår egen hage. Det blir plommesyltetøy, ripsgele, eplemos, solbærsyltetøy, rabarbrachutney, jordbær og rabarbramarmelade, bringebærsyltetøy og grapfruktmarmelade, forteller Bjørg Randi Lunde.

Akkurat grapefruktmarmeladen er nok ikke av selvplukket frukt, men foredlingen er lokal.

Viktig basar

Kirkebasaren er viktig for at menigheten skal få sikret arbeidet med barn og unge. Og selv om man holder auksjon og loppemarked utenfor, snakker vi om store summer.

– Den delen her inne som vi i strikkegjengen står for får inn rundt 60 000 kroner. I år håper vi på mer, siden vi jo også selger nye produkter i år.

Majoriteten er uansett produkter som strikkes for enten å selges eller for å være en del av basaren.

– Se på de flotte bunadssokkene her. I butikken koster disse fort 2800 kroner, mens her selges de for 1000 kroner, sier Lunde.

Hyggelig sosialt

Strikkegjengen i menigheten møtes en gang i måneden, året rundt, for å sikre produksjonen opp mot «Den store Kirkebasaren».

– Vi samles to timer hver gang for å strikke, sy og planlegge. Og så fort kirkebasaren er gjennomført, starter vi opp på ny, forteller Lill Jorunn Bredal Larsen.

På spørsmål om hun gleder seg til førstkommende lørdag, trekker hun pusten dypt.

– Jeg grugleder meg. Det er så mye som skal gjøres, og det er spennende om det kommer folk.

Har startet salget

Arrangementet lørdag starter klokken 10, men allerede nå er det mulig å kjøpe lodd til basaren.

– Vi sitter på Kiwi og på Frydendal hver dag denne uken. Også kan folk kjøpe lørdag. Hovedtrekningen er klokken 14.30, så man må sikre seg i god tid før det. I tillegg blir det tre trekninger på åresalg i løpet av lørdagen, avslutter Bjørg Randi Lunde.