Det har vært godt belegg på bobilparkeringen på Tjenna denne sommeren, men ikke alle parkerer bobilen der det er ment.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Saken kom på formannskapets bord da ordføreren skulle informere om hvordan han hadde brukt sommerfullmakten på vegne av formannskapet. Her var et punkt om rundstykker til bobilistene det eneste som sto på lista.

– Jeg fikk en melding om at havnevaktene ikke skulle levere rundstykker til bobilistene, og at de fikk negative tilbakemeldinger på det. Jeg er forespeilet en kostnad på 7000 – 9000 kroner som jeg sa ja til, sa ordfører Per Kristian Lunden (Ap).

Det fikk Lill Jorunn Bredal Larsen (KrF) til å ta ordet.

– De som parkerer der betaler en høy pris for lite service, så kanskje pengene kan tas av pengene som tas inn, spurte hun.

Samtidig mener Bredal Larsen at det er stadig flere som velger å bruke vanlig parkeringsplass på Tjenna, til lavere pris, enn å bruke bobilparkeringen.

– Jeg er gammel bobilfører og ser at det har tatt seg opp. Det tyder på at flere heller står der for å spare penger.

Lill Jorunn Bredal Larsen (KrF) synes de som betaler for å stå på bobilparkeringen på Tjenna betaler mye for lite service.

For tiden koster det 250 kroner pr. påbegynte døgn for å stå på bobilparkeringen på grusen. Da er strøm og tilgang til vann de eneste fasilitetene man har.

Har man en bobil som er liten nok til å stå på en parkeringsplass, kan man til sammenligning stå for 40 kroner pr. døgn på Tjenna, men da uten tilgang til strøm.

Det kommer for øvrig opp en interpellasjon om bobiler under bystyrebehandlingen senere denne torsdagen.