Foran fra venstre: Jonas MacDonald, Vetle Rasmussen Hartveit og Henrik Drægni Nilsen. Bak fra venstre: Bjørn Erik Nilsen, Linda Rasmussen og Benedicte Smedby.

Risør Håndballklubb ønsker å nå ut til gutter født i 2009 og 2010. Målet er å få på plass et eget guttelag til treninger og kamper.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Mens det strømmer jenter til håndballklubben for å spille, er det litt tynnere på guttesiden. Nå håper man å snu denne trenden.

– Vi prøver å dra i gang et guttelag, men foreløpig er det litt tynt, forteller Bjørn Erik Nilsen, som samtidig er optimist.

Begynner på liten bane

For det er allerede tre ivrige gutter som er i gang med treningene, og det snakkes om ytterligere en som var forhindret akkurat den gangen iRisør.no var innom.

– De skal spille på liten bane fram til jul, så da må man ikke være så mange. Men etter jul er det 6’er, så vi trenger flere, sier Benedicte Smedby.

Også Linda Rasmussen er med i teamet rundt laget. Hun tror det er viktig at man får røsket litt opp i at håndball kun er noe for jenter.

– Det er viktig å gi et tilbud til gutter også. Og jeg tror nok mange vil få øynene opp for håndball så fort de kommer på treningene, sier Rasmussen.

– Vi må bli flinkere til å få fram at håndball er en tøff idrett, føyer Nilsen til.

Trener på tirsdager

For de som blir med er det nå først en periode hvor det er treninger på tirsdager. Men, det er ikke mer en snaue to måneder til det blir kamper.

– Første turnering er i Tromøyhallen 20. oktober, og vi har meldt på lag. Nå må vi bare bli mange nok, og sju – åtte stykker hadde vært fint, sier håndballtrioen.

For å få til dette frir de også til de som går på skole på Søndeled eller Hope.

– Dette er et tilbud til alle i Risør i 4.- og 5.-klasse, for vi vil gjerne ha med spillere fra Hope og Søndeled også. Om man er yngre har vi et tilbud på minihåndballen hvor det er både gutter og jenter, men nå er det nettopp gutter i 4.- og 5.-klasse vi håper å få med, avslutter Benedicte Smedby.