De forskjellige lagene i Risør Håndballklubb er i full gang med treningene etter sommeren. Nå håper klubben også de aller minste strømmer til hallen.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Forrige uke var det første trening for alle fra siste året i barnehage og opp til og med 3. klasse. Disse er fordelt på et minilag (5-7 år) og et lag fot J/G 8 år.

– På første trening var det bare fem jenter som møtte opp, men disse hadde det til gjengjeld kjempegøy på treningen. Og nå vil de gjerne ha med flere, forteller Benedicte Smedby i Risør Håndballklubb.

Stor trenergruppe

Tradisjonelt er det mange som strømmer til de yngste lagene, bare de blir klar over at tilbudet er i gang igjen. En stor trenergruppe står klar til å ta imot både jenter og gutter i den aktuelle alderen.

– Vi har flere trenere som står klare, og hovedtrener er Marita Straum. Hun har lang erfaring både som spiller og trener i klubben. I tillegg har hun med seg Annabell Olsen, Helene Amundsen, Emma Jensen Mesel og Karmen Solheim Svendsen fra vårt 15-årslag. De er både ivrige og motiverte til å lage et godt opplegg for de unge spillerne.

De to yngste lagene i klubben trener samtidig fra klokken 17 på onsdager, og Benedicte Smedby lover mye moro på treningene.

– Det blir fokus på lek med ball, samt det å ha det gøy sammen. Det blir også noen turneringer i løpet av året, hvor man spiller kamper mot andre lag. Det er noe spillerne våre synes er veldig stas, sier Smedby.

Lov å prøve

Nå håper Smedby at selv de som bare er bitte litt nysgjerrig tar en tur innom for å teste ut hva dette går ut på.

– Vi vil gjerne ha med alle som har lyst til å prøve håndball. Det er absolutt lov å prøve noen ganger før man bestemmer seg om man vil fortsette.

Og ikke minst understreker hun at Risør Håndballklubb er til for hele kommunen.

– Vi vil også veldig gjerne ha med jenter og gutter fra Hope og Søndeled. Treningstiden er onsdager kl. 17-18., og vi håper å se mange flere neste trening, avslutter Benedicte Smedby.