Skjermdump Facebook

«Risør, den hvite by ved Skagerrak.» blokkerte flere politikere på venstresiden i politikken fra å kommentere. Selv sier moderatoren at det må ha skjedde en feil.

Tekst: Tore Myrberg Foto: Skjermdump fra Facebook

Flere av de som er stengt ut reagerer sterkt på at de ikke får lov å kommentere saker på siden. Og utestengingen for kommentering var satt til til mandag kveld.

– Hva skyldes dette mon tro? Jeg får ikke publisere i gruppa før valgdagen kl.18.15 – pussig. Ny form for sensur, skriver Hege K. Kirkhusmo, listekandidat for Rødt, på sin facebookprofil.

– Slik gjør man det der. Hadde i grunn vært ok å vite hvorfor, skriver Odd Eldrup Olsen, listekandidat for Arbeiderpartiet på sin profil.

Oppfattes uheldig

I tillegg har også Ole Henrik Grønn (Arbeiderpartiet) skrevet i kommentarfeltet at han også er utestengt for øyeblikket.

Og flere andre følger opp i kommentarfeltet. Politikere og andre på begge sider innen politikken ytrer at dette er uheldig.

Det er Kjell Mac Donald og Jan Einar Henriksen som står som moderatorer for siden. De er begge kandidater under kommunevalget for henholdsvis Høyre og Venstre.

Vi har flere ganger forsøkt å få tak i de to administratorene på siden, uten at de har svart på telefonen.

Kan ikke forklare

På «Risør, den hvite by ved Skagerrak.» skriver imidlertid Kjell Mac Donald som svar på leserenes spørsmål at «det ikke er noe feil på siden, men at det er tre personer det har stått deaktivert på. Kan ikke forklare.»

Sjekk tråden på «Risør, den hvite by ved Skagerrak.» her:

https://www.facebook.com/groups/450902638290052/

Han beklager videre i tråden det inntrufne, og skriver at: dette er nok en sak for de som ønsker at det skal være en sak.

Ingen partitilknytning

Vi har også snakket med lederne i Risør Høyre og Risør Venstre, og de sier denne facebooksiden ikke har noe med deres partier å gjøre. Sara Sægrov Ruud og Dag Gjesteby sier partiene på prinsipielt grunnlag heller ikke står inne for å utestenge enkelte debattanter.

– Vi vil ha en åpen debatt hvor alle skal kunne komme til, og står ikke for å stenge meninger ute. Vi har heller ingen påvirkning på denne facebooksiden, sier Dag Gjesteby i Risør Høyre.

– En tenketank skal være en plass for alle, så dette er ikke greit. Men, Risør Venstre har ingen ting med denne siden å gjøre, sier Sara Sægrov Ruud.

For tanker og idéer

En overvekt av innleggene på siden den seneste tiden er knyttet opp mot valget, blant annet med profiler av kandidater på den borgerlige siden.

I beskrivelsen for «Risør, den hvite by ved Skagerrak.» står det: En gruppe for tanker og ideèr om Risør, den hvite by ved Skagerrak.

Siden er trolig den «risørsiden» med flest følgere blant tenketankene.