Under valget var Sara Sægroc Ruud, Kai Magne Strat og Magnus Stø Kittelsen enige om å samarbeide. Nå er samarbeidet allerede over.

De tre samarbeidspartiene på borgerlig side i Risør ventet ikke lenge etter at valgresultatet var klart før de begynte å diskutere strategien videre.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Klokken var passert 01 natt til mandag da Kai Strat (H), Sara Sægrov Ruud (V) og Magnus Stø Kittelsen (FrP) satte seg ned for å se på mulighetene. For med mindre fintelling av stemmer og slengere endrer på resultatet, mangler trioen ett mandat for å ha flertall.

– For oss i Høyre så er det litt blandede følelser. Vi har vårt beste resultat noen gang med 29 prosent, og er veldig godt fornøyd med det. Men, det er et skår i gleden at vi ikke fikk et borgerlig flertall. Vi trenger å få med ett av de to partiene i sentrum, sier Kai Strat.

Frir til KrF

Han er vel vitende om at det er andre som for øyeblikket sitter på nøkkelen som kan gi ham jobben som ordfører i Risør de neste fire årene.

– Vi har avtaler om å gå i dialog, så får vi se hva de neste dagene bringer, sier Strat.

Det er ingen hemmelighet at frierferden i første rekke går til Kristelig Folkeparti, selv om også Senterpartiet er aktuell som samarbeidspartner.

– Vårt hjerte banker for KrF. Vi håper å få med regjeringspartneren vår og vet at vi sammen kan få til en bedre politikk når det gjelder barn, familie og skole/barnehage. Også er vel KrF, som oss, opptatt av å rydde opp i restansen på saker administrasjonen ikke har gjort, sier Sægrov Ruud.

– Får mer hos oss

Magnus Stø Kittelsen er klar på at KrF ville fått igjennom mer av sin politikk om de hadde samarbeidet med de borgerlige partiene.

– Når du ser hva KrF har fått igjen den siste perioden, så ville de fått mer hos oss, sier Stø Kittelsen.

Han tror heller ikke avstanden mellom KrF og FrP lokalt ikke er så stor.

– Jeg er en litt mild utgave av FrP.