Lill Jorunn Bredal Larsen. Foto: Tore Myrberg

Lill Jorunn Bredal Larsen (KrF) er langt fra fornøyd med valgresultatet. Da liker hun bedre at de sitter i en vippeposisjon som avgjør hvem som får ordføreren.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Kristelig Folkeparti gikk ned fra 7,4 prosent i 2015 til 4,5 prosent i år (med forbehold om fintellingen), noe Bredal Larsen naturlig nok ikke er fornøyd med.

– Klart jeg er skuffet over at vi ikke fik beholde to i bystyret. Men, jeg har sagt de siste dagene at jeg har hatt en dårlig følelse. Det handler litt om hva du får av tilbakemeldinger når du står på stand, sier hun.

Ønsker teknisk valgsamarbeid

De siste firene årene har KrF støttet Per Kristian Lunden som ordfører, men stemt etter egen politikk fra sak til sak. Om dette samarbeidet fortsetter, er for tidlig å si.

– Vi har diskutert litt fram og tilbake, og ønsker ikke å konkludere før vi fikk valgresultatet. Nå handler det om hvilke muligheter og tilbud vi får. Vi skal snakke med begge sider, men jeg har en tanke på hvem vi vil støtte, sier Bredal Larsen.

Samtidig er hun spent på hvilken retning Senterpartiet tar. Og det er ikke så rart. For med resultatet slik det forelå ved midnatt, er KrF kun i vippeposisjon dersom Senterpartiet går mot Arbeiderpartiet og Rødt.

Vil ikke svelge kameler

Det gjør ikke saken enklere at KrF er i et regjeringssamarbeid, samtidig som KrF i Risør ikke helt var på linje med flertallet i partiet i den saken. Om det gjør det enklere å velge Ap lokalt, er KrFs listetopp forsiktig med å uttale seg om.

– Det jeg kan si er at særlig nå mot slutten av bystyreperioden har samarbeidet med Arbeiderparti her i Risør fungert bra.

Men, selv om det handler om muligheten til å påvirke, har ikke KrF noe ønske om å inngå noe politisk samarbeid i den ene eller andre retningen.

– Vi ønsker ikke å binde oss til en politisk pakke, men vil bestemme oss fra sak til sak. Det er ikke noe ønske fra vår side om at vi skal komme i en situasjon hvor vi må svelge kameler, avslutter Lill Jorunn Bredal Larsen.