Sparebanken Sør i Risør vil holde langåpent flere torsdager framover for at folk skal få relegitimert seg. Det betyr at du må ta med passet ditt å gå på bankebesøk.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er myndighetene som krever at kundene i alle banker i Norge må gjennom prosessen med å dokumentere hvem de er med pass.

– Dette er viktig for å beskytte kundenes økonomiske interesser. Det gjelder mot slik som ID-tyveri, svindelforsøk og andre forsøk på økonomisk kriminalitet, sier banksjef Heidi A. Simonsen i Sparebanken Sør i Risør.

Langåpent

Hun forklarer at disse oppgavene er en del av samfunnsansvaret til bankene. For å gjøre det enklere for kundene har man Sparebanken Sør derfor valgt å holde langåpent i Risør de neste tre torsdagene samt første lørdag i høstferien.

– Dette er for å gjøre det lettere for de som pendler å kunne komme innom. For det er ikke alle som rekker slikt på en vanlig hverdag. I tillegg har Sparebanken Sør en kundeservice som er åpent mellom åtte om morgenen og åtte om kvelden, som folk kan ringe til om de lurer på noe, sier Simonsen.

Bankene har sendt ut melding på forskjellige plattformer for å informere kundene, og har du konto i flere banker må du inne alle bankene med passet ditt.

– Men, du kan komme innom på hvilket som helst av kontorene til banken du bruker.

Er godt i gang

Det som skjer når du kommer innom banken, er at kundeveilederne skanner passet ditt og knytter informasjonen opp mot ditt kundeforhold i banken. Og får du nytt pass, må du innom på ny for å få dette registrert.

– Vi er allerede godt i gang. Fredag var det kø i banken for å få registrert passene. Siden vi bare har en skanningmaskin til oppgaven, kan det oppstå litt kø. Det beklager vi, men dette er ting vi ikke får gjort noen med. Alle er uansett velkommen inn i åpningstiden eller på de langåpne dagene for få dette gjort, avslutter Heidi A. Simonsen.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny