Kai Strat sent på natten etter at valget var avgjort. Nå blir det opposisjonjobbing de neste fire årene.

Risør Høyre håpet i det lengste at sentrumspartiene skulle falle ned på å få en ny mann inn i ordførerstolen. Nå blir det i stedet opposisjonjobbing i fire år.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Mens det fortsatt var spenning onsdag morgen, sa leder i Risør Høyre, Dag Gjesteby, til iRisør.no at han var spent på valget.

– Ønsker man tryggheten med Per eller spenningen  gjennom en ny ordfører med Kai. Det er hva det står om. Saksmessig vil det ikke bety så mye, var Gjesteby sine ord.

Gratulerer

Kort tid etter ble det klart at Per Kristian Lunden trakk det lengste strået, og Risør Høyre fulgte opp med en pressemelding:

Risør Høyre vil gratulere Per når det er nå er klart at Krf og SP velger å la AP beholde ordførerkjedet i ytterligere 4 år.

Vi håpet at de skulle velge vår side og den spenning og utfordring som lå i å gi ordførerkjedet til Kai, men de valgte tryggheten i status quo og Per. Risør Høyre går nå i opposisjon og vi vil arbeide aktivt i kommunestyret for at flest mulige av våre kjernesaker skal kunne bli gjennomført.

Risør Høyre gjorde et meget bra valg. Vi økte stemmetallet med 84% og fikk inn 9 representanter i det nye kommunestyret.

Vi vil takke våre velgere for tillitten og medlemmer for en flott innsats.

Med vennlig hilsen
Dag Gjesteby, Leder Risør Høyre og Kai Strat, Ordførerkandidat for Risør Høyre