Emil Torjusen fra Risør har satt seg høye mål når han i morgen deltar i Nordisk mesterskap i styrkeløft. Han har lyst på å få med seg en medalje hjem fra Danmark.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

I dagene før mesterskapet melder Torjusen om god form, og både glede og spenning over å få representere Norge i et mesterskap.

– Jeg har følt meg bra i det siste, og spesielt benken er god. Jeg håper nordisk går så bra som det kan, og med det mener jeg at jeg håper på en andreplass. Det vil nok endre livet mitt videre, også etter nordisk. Gjør jeg det bra kan det hende jeg blir tatt ut til Europamesterskap, forteller Torjusen.

Viktig med progresjon

Den unge mannen fra Risør konkurrere for Skien Atletklubb, men trener mye hos Risør Kraftsport. Han synes det er gøy å trene med noe hvor man kan både se og føle framgang.

– Jeg har alltid drevet med idrett, men ikke noe så seriøst som nå med styrkeløft. Det jeg liker med styrkeløft er at man både føler og ser progresjon. Med det mener jeg at du både blir større i kroppen, og at vektene du løfter blir tyngre og tyngre.

Mye av grunnlaget er lagt hjemme i Risør med treninger hos Risør Kraftsport, og Torjusen kan ikke få skrytt nok av muligheten man har til styrkeløft selv i en kommune som Risør.

– For meg betyr det veldig mye at vi har Risør kraftsport så nær. Det er det beste treningssenteret/gymmet i Risør, og kanskje Aust-Agder, med tanke på miljø, muligheter og apparater.

Dette bildet er tatt under NM hvor Emil Torjusen (til venstre) kom på andreplass.

Har gode sjanser

Morgendagens konkurranse for Emil Torjusen starter grytidlig. Innveiing er allerede klokken 07 på morgenen.

– Jeg skal løfte fra rundt klokken ni, og håper folk følger med på streamingen av mesterskapet. For jeg har sjanse til å gjøre det bra, og det er dette jeg virkelig brenner for.

Og i tillegg har Emil en dyktig trener i Skien Atletklubb som han setter stor pris på.

– Jeg blir nå trent av Hieronymus Octavian Heyerdahl, fra Skien AK. Han har lang erfaring med både styrkeløft og vektløfting og vet hva han driver med.

Aldri gi opp

I tillegg til fokus på det han skal gjøre selv, tar også Torjusen seg tid til å komme med råd til de som er ferske innen styrkeløft.

– Tren på å løfte riktig teknisk så tidlig som mulig. Løfter du riktig får du bedre progresjon og holder deg lettere skadefri, avslutter Emil Torjusen.