Foto fra da elver bokbadet forfatter Bjørn Ingvaldsen

Sofia, Nora og Annica ved Risør barneskole var litt nervøse og veldig spente da de skulle intervjue Bjørn Ingvaldsen.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Elever fra 5.-7.-klasse tok turen til litteraturrommet på Risørhuset denne uken. Der var det  tre tøffe jenter som sto for spørsmålene i den første runden med bokbad.

– Det var litt flaut siden vi aldri har gjort noe slikt før. Det var veldig spennende å få vite litt mer om forfatteren, hvordan han har det og hva hverdagen til en forfatter består av, sier Sofia Kildahl, Nora Ibsen Gustavsen og Annica Paust Varga.

«Far din»

Det var boka «Far din» som ble diskutert. Den handler om en gutt som blir mobbet fordi faren hans er en tyv.

– «Far din» er en trist, men veldig spennende bok. Vi liker det at den slutter litt åpent og man må selv tenke seg fram til hva som skjedde videre, sier jentene.

De tre kom godt forberedt med mange spørsmål, og var både opptatt av boken og forfatteren selv.

– Vi har brukt en del uker på å forberede oss på intervjuet. Vi har lest en bok av ham før også, så han var ikke helt ukjent, men vi har aldri sett han før da.

Fine spørsmål

Bjørn Ingvaldsen liker å få tilbakemeldinger på bøkene sine og var fornøyd med opplegget på Risørhuset.

– Det er veldig spennende å høre hvordan elevene har tolket boka, og hva som er deres oppfattelse av det jeg har skrevet. Elevene kom med fine spørsmål og reflekterte veldig bra, sier Bjørn Ingvaldsen til iRisor.no.

Erik Hageli Henriksen, ved biblioteket på Risør barneskole, sto for arrangeringen av bokbadet. Han håper slike arrangement vil være med å øke leseinteressen hos elevene.

– Vi håper det fører til leseglede. Målet for skolebiblioteket er å bidra til lystlesing. Å lese fordi det er gøy. Kanskje noen til og med har lyst til å begynne å skrive, avslutter Henriksen.