En av de som deltar under Konvoiløpene 28. september vil bli trukket ut som vinner av en slik elsparkesykkel som Jan Einar Henriksen prøver her.

Risør Festuke har bestemt seg for at deler av startkontingenten under Konvoiløpene under festuka skal gå til Amalies Minnefond.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Tre løp samt «Gå for Amalies Minnefond» skal gi penger til kreftsaken. Nå håper Jan Einar Henriksen i Risør Festuke at mange vil bli med første lørdagen i høstferien.

– I stedet for medaljer til alle, vil vi gi 100 kroner av startkontingenten fra hver deltaker til minnefondet. Barneløpet er gratis, men man kan frivillig gi et bidrag. I tillegg vil de som ikke vil løpe kunne bli med å gå samme løypa, og da vil hele startkontingenten på 250 kroner gå til minnefondet, sier Jan Einar Henriksen i Risør Festuke.

Hedrer Konvoibyen

Risør Festuke hedrer mer enn minnefondet gjennom lørdag 28. september. Alle løpene går nå under paraplyen Konvoiløpene.

– Grunntanken er at dette er minneløp for alle krigsseilerne og deres etterlatte, og at det er fokus på Konvoibyen i Risør, som vi jo har hatt her i over 50 år. Senere i uka har vi en runde med krigshistorie som en del av programmet.

Men, det er også fokus på gleden over aktivitet og det sportslige. Tre løp arrangeres i løpet av lørdags ettermiddagen.

– Vi starter med barneløpet. Her skal de yngste, det vil si opp til og med åtte år, løpe en kort løype ut til rundkjøringen og tilbake. De som er ni til fjorten løper en runde i samme løypa som skal brukes i triathlon, sier Henriksen.

Risørmila

For de ivrigste løperne er det Risørmila som gjelder. Også de skal løpe trithlontraséen, men da hele åtte ganger. Dermed blir det et publikumsvennlig løp.

– Vi har også et løp på fem kilometer. Det vil si at deltakerne skal løpe fire runder. I de lengste løypene blir det medaljer til de raskeste med klasseinndeligen kvinner og menn opp til og med 19 år, kvinner og menn fra 20 år og oppover.

Selv om det ikke blir deltakermedalje på alle, skal også resten av de som er med få muligheten til å vinne noe. For alle som melder seg på og løper eller går lørdag 28. september, er med i trekningen av premier.

– Vi har flere premier som trekkes ut, og hovedpremien er en elsparkesykkel fra Willy på Sport1 i Risør, sier Jan Einar Henriksen.

Her kan du bidra

«Amalies Minnefond» kom i stand etter at Amalie Smeland Skuggevik gikk bort 22. juli etter å ha kjempet 2,5 år mot hjernekreft. Amalies far, Runar Skuggevik, har vært fast med under Risør Festuke.

Fondet har i løpet av to måneder samlet inn nesten 200 000 kroner til forskning på barnekreft. Målet er 500 000 kroner i løpet av de neste to årene.

Om du ikke skal delta på løpene, kan du følge selve innsamlingen og gi din støtte på denne siden:

https://minaksjon.barnekreftforeningen.no/forskning/5-11549?utm_source=AB-share&utm_medium=facebook&utm_campaign=AB-share-box&utm_content=SoFu_Collection_Details&fbclid=IwAR08zIUIFKF4GV5Wwj9Dp7vmV4gDnof7pmtOjiU89kMp6meUJ27nUMZ1Yk4