Dette bildet er fra kampen mot Froland i forrige sesong.

Risør Håndballdamer har målet klart før kommende søndags seriestart. De skal rykke opp fra 5. divisjon.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

Søndag spiller risørdamene bortekamp mot Lia/Grimstad. Det blir første målestokk på om målet om opprykk er oppnåelig.

– Det har kommet noen nye lag i serien og det er alltid vanskelig å vite hva de stiller med av spillere og hvilket nivå de holder. Men jeg tenker at topp tre er et realistisk mål ut fra den spillerstallen vi har i år, og vi satser på at det går veien og at vi rykker opp. Målsettingen for årets sesong er opprykk, fastslår Benedicte Smedby.

Mer stabil tropp

Og det er et litt hårete mål. I fjor endte Risør på sjetteplass på tabellen, og tapte flere kamper enn de vant.

– I år har vi en mye mer stabil spillerstall. På samme tid i fjor startet vi med 5-6 spillere som var sikre og en del som var usikre på om de skulle være med eller ikke. Mye handla da om å stille lag. Vi tapte mye før jul i fjor, men fikk et mer stabilt lag utover i sesongen og vant det meste etter jul.

For årets sesong ser det helt annerledes ut.

– I år starter vi med 19 spillere som ønsker å være med. Vi har fått noen nye spillere som bidrar mye inn i laget. Vi har lagt på litt når det gjelder treningsmengde og har bedre oppmøte og intensitet på trening. Jeg synes vi ligger klart bedre an nå og at vi har en bedre plan, sier Smedby.

Tror på jevn serie

Samtidig har ikke Benedicte Smedby oversikte på hva som har skjedd i de andre lagene siden ifjor.

– Jeg er usikker på hvor mye som skal til for å rykke opp og hva som kommer til å møte oss. Selv er jeg veldig spent, men utgangspunktet vårt er nå i hvert fall bedre enn tidligere.

Lag som Trauma, Vindbjart, ØIF2 og Grane Arendal 3 er nye lag fra i fjor, og et lag som Grimstadstudentene vil variere med hvem som kommer inn på laget av de nye studentene.

– Hadde du spurt meg før sist helg ville jeg sagt at Grimstadstudentene blir den tøffeste motstanderen. Men, så tapte de med ni mål for ØIF 2 sist søndag. Jeg tror det vil bli en jevn serie i år, og det er helt klart flere lag vi kan tape mot om vi ikke spiller på vårt beste, avslutter Smedby.