Førstkommende mandag får Risørhuset igjen besøk av riksteateret. Nå er det stykket «Bukkene bruse lager rumpebrann» som skal vises på scenen.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Stykket vises mandag klokken 18, og Elen tror det er mange som kjenner bukkene bruse bøkene til Bjørn F. Rørvik og fremvisningene fra riksteateret.

– Denne typen forestilling er ikke helt ukjent i Risør. Riksteateret var her for noen år siden med teaterstykket bak den første boka «Bukkene bruse på badeland».

Dukketeater

Forestillingen er ment for de yngste. Den er full av musikk, flotte farger og effekter.

– Den varer heller ikke så veldig lenge, så den er veldig egnet for de minste. Forestillingen er på 45 minutter uten pause.

Elen forteller at den forrige bukkene Bruse-forestillingen ble veldig godt tatt imot, og oppfølgeren har også fått mye god omtale.

– Den er litt skummel, men den skal passe for de minste. Så det er bare sånn gøy-skummel.

Bukkene Bruse og riksteateret

De tre bukkene Bruse er ett kjent og kjært norsk folkeeventyr. Bøkene til Rørvik gir nytt liv til eventyret.

– Alle de voksne kjenner jo til historien om de tre bukkene Bruse som skal til seters å gjøre seg fete, mens de små kanskje ikke har hørt den. Forfatteren har truffet blinken med disse historiene og teateret er intet unntak.

Med oppsett av riksteateret kan man forvente teater i høyeste kvalitet.

– Vi er veldig heldige som får besøk av riksteateret. Dette er ett profesjonelt teater og det beste av det beste som kommer til Risør. Det å få besøk av riksteateret betyr at vi kan være ett kulturhus for amatører og for profesjonelle.

– Fy søren så gøy

For å kunne fortsette å få besøk av riksteateret er de avhengige av at folk kommer på forestillingene når de er her. Det er noe folk pleier å være flinke til forteller Elen.

– Jeg har aldri gått fra ett familieteater stykke og tenkt, æsj, det var dumt at jeg gikk. Jeg har alltid tenkt fy søren så gøy. Jeg tror ikke man angrer når man går på rumpebrann, avslutter Elen Regine Lauvhjell.