For anledningen er ballbingen fotografert liggende sammen med styret i håndballklubben og en av klubbens spillere.

Jubelen satt løst i Risør Håndballklubb da de vant ballveggen Lisand AS viste fram under trebåtfestivalen. Før helgen fikk klubben overlevert premien.

Tekst og foto: Tore Myrberg

(Artikkelforfatter og redaktøren i iRisør.no er daglig leder i Lisand AS avdeling Risør)

Det kom innspill fra mange lag, klubber og velforeninger som ønsket seg en slik ballvegg, og som med sin interesse var med i trekningen. Men, det var håndballklubben som var den heldige vinneren.

– Dette betyr mye for oss, og dette er en ballvegg vi kommer til å bruke mye, forteller leder Lise Frøyna i Risør Håndballklubb.

Kan brukes av alle

I håndballklubben vil ballveggen, som har automatisk ballretur, kunne brukes av spillere i alle aldre når det skal øves på presisjonskasting.

– Vi pleier å kjøre en konkurranse hvor det gjelder å treffe basketballkurven. Med ballveggen blir konkurransen mer reell. Og den passer jo uansett alder. De minste kan bare gå litt nærmere når de skal kaste, sier sportslig leder Benedicte Smedby.

Til tross for at håndballklubben står som eiere, har de ingen planer om å gjemme vekk premien fra andre.

– Jeg tenker den kan være et godt tilbud til alle som bruker hallen. Både innen idrett og SFO, sier Frøyna.

Ser på plassering

Styret i håndballklubben har noen tanker om plassering, men vil først gå en runde med andre brukere av hallen og vaktmesterne før det tas en endelig beslutning på hvor den skal stå.

– Men, vi satser på å få den opp så fort dette er avklart, avslutter Lise Frøyna.

Daglig leder Tor Kristian Johansen i Lisand AS sier det er hyggelig at håndballklubben vant ballveggen.

– Det var mange som deltok i trekningen, og når nå håndballklubben gjør at det er langt flere enn dem som kan bruke den, er det ekstra hyggelig, sier Johansen.