Asbjørn Aanonsen i Sagjordets venner er både forbannet og oppgitt etter at noen har brutt seg inn i myntkassene på Sagjordet nok en gang.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Arkiv

Innbruddet ble oppdaget mandag formiddag da Aanonsen selv var nede for å sjekke området.

– De har både brutt opp myntkassa inne på toalettet og den hvor man tar opp båten. Mest sannsynlig har det hele skjedd i natt, sier Aanonsen til iRisør.no.

Fjerde gangen

Forrige gang man hadde innbrudd var det samtidig noen som hadde raidet en rekke båter i Risør. Om dette også har skjedd denne gangen er usikkert.

– Dette er fjerde gangen i år, og de som står bak gjør jo bare f***skap. Det er jo bare småpenger å hente, da de fleste betaler med Vipps, sier Aanonsen.

Det har blitt tatt opp i venneforeningen om man skal slutte med myntkassene, og da fordi man alt for ofte opplever innbrudd.

– Det er en diskusjon vi har. Vipps er måten vi får inn mest penger på, da det jo ikke lengre er så vanlig at folk har småpenger på seg.

Fortsatt åpent

Blant annet opplever Sagjordets venner at folk overfører en god slump gjennom Vipps.

– Ofte er overføringen merket «toalett», og vi skjønner at det er noen som bruker toalettet og betaler en engangssum for hele sommeren.

Men, selv nå i oktober er det folk som bader og bruker fasilitetene.

– Det er noen som bader fast. I dag var det for øvrig sju grader i vannet, to mer enn i går, avslutter Asbjørn Aanonsen.

Les også:

Stjeler småpenger fra frivillige