Kai Robin Havnaa (30) møter den hardtslående amerikaneren Al Sands i Ekeberghallen i Oslo 16. november. Målet er å komme i posisjon for en VM-kamp.

Tekst: Tore Myrberg

Havnaa er hovedkampen under boksegallaen i november. Risørmannen har så langt vunnet alle sine 15 kamper som profesjonell, hvorav 13 på knockout. Nå gleder han seg til kommende kamp.

– Det er utrolig å være hovedattraksjon i et stort stevne i Oslo. Forrige gang jeg bokset i Oslo var det i spektrum med Cecila Brækhus som hovedkamp. Da var det 10 000 fans til stede. Jeg er sikker på at dette blir enda bedre med alle mine supportere til stede, sier Havnaa.

Motstanderen er imidlertid ingen hvem som helst. Al Sands går under tilnavnet «Dangerman» og har vunnet 20 kamper, tapt fire og gått én uavgjort. 14 av seierne er kommet på knockout.

– Min motstanderen i kampen er en erfaren bokser med lang rekkevidde og god grunnteknikk. Han slår hardt, og har møtt noen av de beste bokserne i verden. Men, jeg skal møte så godt forberedt som jeg kan, sier Havnaa.

Det er en kalkulert risiko Team Sauerland nå tar.

– Dette er en farlig kamp for Kai. Vi tar en sjanse, men belønningen kan være stor. Dette er en sjanse for Kai til å bevise at han hører til i toppen. Om han kommer seg igjennom dette, vil vi se på muligheten til en kamp mellom ham og dagens IBO-verdensmester Kevin Lerena, sier Nisse Sauerland.

Spansk-norske Katharina Thanderz skal i samme stevne møte brasilianske Danila Ramos i kamp om WBC-tittelen i super fjærvekt. Også Alexander Hagen, Kevin Melhus og Bernard Torres skal bokse under «Capital showdown».