Risør Trebåtfestival har bestemt at festivalen i 2020 skal gå en uke senere enn vanlig. Det gjør at festivallederen er litt ekstra spent.

Tekst: Tore Myrberg

Tradisjonelt arrangeres Risør Trebåtfestival i uke 31. Men, i 2020 ville det ført til at festivalen ville startet allerede 30. juli. Det førte til et lite dilemma.

– Det er kalenderen som gjør at trebåtfestivalen enten ville gå for tidlig eller for sent. Sånt skjer av og til, og vi måtte ta et valg. Der falt vi ned på å flytte festivalen til en uke senere, slik at den går 6. til 8. august, sier festivalleder Kari-Anne Røisland til iRisør.no.

Lengre sommer

Hun kan fortelle at Risør By hadde et sterkt ønske om at man valgte 6. til 8. august, noe som veide tungt i avgjørelsen.

– De ønsket dette for å dra sommeren litt ut, noe vi skjønner veldig godt.

Samtidig gir en senere festival også noen utfordringer for arrangøren.

– Det går på slik som å få tak i nok båter. Mange har begynt å jobbe igjen etter ferien, og har lang vei tilbake med båten. Sånn som de i Oslo, som bruker flere dager hver vei. Vi håper også at de frivillige har samme mulighet til å stille opp selv om vi flytter festivalen, sier Røisland.

Jevn avstemming

I forkant av avgjørelsen la Risør Trebåtfestival ut en avstemming på sine nettsider for å lufte folkets mening i saken.

– Den ble veldig jevn. Det skilte ikke mer enn rundt 15 stemmer. Vår erfaring var at folk i Risør ønsket den siste helgen, mens båtfolket ønsket den første. Så vi har tatt høyde for at det kommer litt færre båter.

Når det gjelder rigging av festivalen, mener Røisland at man nok får det noe enklere med det valget man nå har tatt.

– Når vi drar i gang festival er det mye rigging hele uken. Slik det blir nå blir hele juli fredet for rigging neste år, avslutter Kari-Anne Røisland i Risør Trebåtfestival.