Når Ane Maria Quivera så kunstkulturen i Risør var hun bare nødt til å flytte hit. Hun er opptatt av gjenbruk, og lager figurer og kunst av plastavfall.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Ane Maria er opprinnelig fra Venezuela og flyttet nylig til Risør etter å ha bodd 23 år i Oslo.

– Jeg ville flytte til en litt mindre by og hadde lest at mange drev med kunst i Risør. Da tenkte jeg at kanskje dette er et sted for meg, sier Ane Maria Quivera.

Norsk far

Det var en kjæreste som gjorde at hun fikk interessen i å lage kunst.

– Han lager mye fin kunst i tre, og lærte meg litt. En dag viste han meg noe han hadde laget i plast og det syntes jeg var mye lettere å jobbe med.

Det var ikke før hennes norske pappa kastet plastflasker i søpla at hun fikk ideen med å heller bruke plasten til kunst.

– Pappa drikker veldig mye melk og i Venezuela får man melken i tolitersflasker. Det er dårlig med sortering av plast der nede, så når han skulle hive plastflasker i søpla stoppet jeg ham og lagde heller noe nytt ut av de.

Selge kunst

Quivera drømmer om å leve av kunsten sin, men foreløpig er det kun en hobby.

– Det hadde vært utrolig moro å ha ett sted jeg kunne solgt tingene, og jeg tenker ofte at det hadde vært gøy å ha et lokale i byen.

Førstkommende lørdag er hun på høstmarkedet og selger kunsten sin i Storgata.

– Jeg tenker det kan bli utrolig moro. Jeg bare håper at folk ser kunsten i det og arbeidet bak det, avslutter Ane Maria Quinera.