Harald Lindstøl. Foto: Thomas Østerholt

Bokhandelen i byen går over til å bli en selvstendig bokhandel etter å ha vært med i bokhandlerkjeden Norli Libris.

Tekst og foto: Thomas Østerholt

Det er en stund siden navnet var Lindstøls bokhandel, og det betyr mye for Harald Lindstøl at butikken får navnet tilbake.

– Det er veldig koselig at vi heter Lindstøls bokhandel igjen. Det skyldes mest at vi gikk ut av Libris-kjeden. Derfor måtte vi tenke på hva skal vi hete nå, siden vi har hatt navnet Lindstøl Libris i mange år.

(Det var Aust-Agder Blad som først omtalte saken)

Lindstøl bokhandel. Foto: Thomas Østerholt

Naturlig at vi valgte dette

Lindstøls bokhandel kommer og tilbake med det gamle skiltet til butikken – med noen få forandringer. Det ble først laget av pappaen og farfaren til Harald Lindstøl, så mange kjenner nok igjen skiltet fra gamle dager.

– Det har vært mange gode tilbakemeldinger siden vi fikk skiltet opp mandag, sier Harald Lindstøl.

Det var en grunn til at butikken valgte å gå ut av kjeden og Harald har en god følelse på dette.

– Vi valgte å gå ut siden vi fikk et valg om å bli med i Libris-kjeden. De skulle overføre selskap fra Libris til Norli og det kostet mye å bli med. Dessuten kunne vi heller ikke bestemt så mye selv. Det passet bedre for oss i en liten by å være fri bokhandel og så langt har vi ikke angret på det.

Betyr ikke mye for kundene

Det blir uansett ikke så mye annerledes for de som handler hos bokhandelen.

– Det at vi går ut av Libris-kjeden betyr egentlig mest positivt. Vi kommer til å ha de samme prisene på bøker og utvalg blir det samme. Det kan bli bedre siden vi kan bestemme mer selv. Vi har fått en del nye leverandører som har mange forskjellige varer. Dette blir nok positivt for kundene, sier Harald Lindstøl, som avslutter med å si at det er veldig trivelig å ha butikk i byen.