Risør Håndballklubb fortsetter sin tradisjon med å støtte opp rundt Brystkreftforeningen gjennom Rosa Sløyfe-arrangement i Risørhallen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med fire håndballkamper, lotteri, kiosksalg og inntekter fra inngangspenger for publikum, håper Risør Håndballklubb å gi et godt bidrag til Brystkreftforeningen gjennom morgendagens arrangement.

– Dette er den eneste gangen i året hvor det er inngangspenger for å se oss spille. Men, da skal også folk vite at pengene går til Brystkreftforeningen, og ikke til oss, forteller Benedicte Smedby.

Alle «serie»-lagene

Dørene åpnes klokken 10 lørdag formiddag, og første kamp er når Risørs J12 spiller mot Froland klokken 11.30. Deretter går det slag i slag med J15 mot Tveit klokken 11.30, J13 mot Froland klokken 13 og «hovedkampen» mellom Risør og Trauma i damenes 5. divisjon klokken 14.

– Det er jo gøy at vi fant en dag hvor alle lagene våre som spiller i seriesystemet har kamp. Også for klubben er dette viktig. Vi får samlet mange i hallen, samtidig som vi støtter en god sak, sier Smedby.

Hun håper derfor mange bruker en del av lørdagen til å komme i Risørhallen, og frister i tillegg med et lotteri hvor pengene også her går til Brystkreftforeningen.

– Vi har fått mange fine premier fra næringslivet i Risør til det lotteriet.

Jakter tredje strake

Oppe i det hele er det også et sportslig element, da Risørs damelag jakter sin tredje strake seier når Trauma gjester Risør.

– Den kampen tenker jeg at vi må vinne, og det bør være et realistisk mål. Samtidig skal det sies at Trauma stiller med et nytt lag, så dette er et lag vi aldri har spilt mot før. De har tapt to kamper, men vant nå sist tirsdag mot Vindbjart med ett mål.

Og da er det kanskje litt ekstra motiverende å vite at man for anledningen stiller i rosa drakter for å støtte en god sak.

– Det er klart det gjør at vi gir litt ekstra når vi spiller i de draktene der, avslutter Benedicte Smedby i Risør Håndballklubb.