Jan Einar Henriksen i Søndeled og Risør historielag regner med at det blir rift om plassene når historielaget inviterer til årets årboklansering.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For samtidig som årboka presenteres, vil det også bli feiret at historielaget er 70 år. Det kan gi fullt lokale på Risør Hotel 23. november.

– Det kan fort bli mange som kommer. Det er plass til 155 personer, noe som jo er mange. Men, det pleier å komme godt med folk på boklanseringene. Og nå har vi jo et lite jubileum i tillegg, sier Henriksen til iRisør.no.

Først til mølla

Årbokalanseringene alternerer mellom å bli holdt på Hope, Søndeled og i byen, og deltakelsen ligger til vanlig på mellom 100 og 200 personer.

– Tidligere ble det holdt på bedehus, men vi har vokst ut av disse. Og selv nå med lansering og middag på hotellet, er det begrenset antall plasser. Derfor er det først til mølla med å melde seg på.

Påmeldingen er også viktig i forhold til at det denne gangen er mer enn søsterkake som skal serveres.

– Først blir det en gjennomgang av den nye årboka. Deretter blir det middag med kaffe og kaker, samt god underholdning. Det gjør også at det koster noe å være med i år, sier Henriksen.

Stor forening

Da Søndeled og Risør historielag fylte 60 år, ble også det arrangementet holdt på Risør Hotel, med middag slik som det også skal være nå.

– Da var det fullt, og vi håper jo på det i år også. Vi er jo en av Risørs største foreninger med rundt 560 – 570 medlemmer, noe som er en markant økning i løpet av de siste 15 – 20 årene.

For de som er mest spent på årboka, kan Henriksen fortelle at den er trykken.

– Som vanlig blir det en rikholdig bok med mange gode artikler folk kan glede seg til. Blant annet en om brusfabrikken i byen. Jeg er imponert over den jobben skribenter, redaktørene og bokkomitéen legger ned, avslutter Jan Einar Henriksen.