Det er bare litt over en uke siden Riksteateret var i Risør. Nå kommer de tilbake, denne gangen med verdens mest kjente kjærlighetshistorie.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

For en drøy uke siden var Liv Ullmann på Risørhuset og fortalte om sitt liv. Nå er det historien om Romeo og Julie som skal vises på scenen.

– Det er alltid gøy å ha besøk av Riksteateret, og forestillingen med Liv Ullmann var en kjempesuksess. Nå kan jeg si at jeg gleder meg minst like mye til Romeo og Julie, nettopp fordi jeg har sett den, sier kulturhussjef Elen Regine Lauvhjell.

Kul og moderne

Romeo og Julie er ett stykke de fleste har kjennskap til, og det kan være vanskelig å sette det opp og få det til å føles originalt.

– Det er verdens mest berømte kjærlighetshistorie. Allikevel har de klart å fornye det med å sette det litt til vår tidskoloritt.

Kulturhussjefen var på det hun kaller en ur-premiere av forestillingen. Og nå gleder hun seg til at flere i Risør får sett den.

– Den starter med et skikkelig BAM og er rett og slett veldig kult laget. Det er sånn at ungdom, og forhåpentligvis de voksne, vil synes det er kult.

Bra billettsalg

De fleste billettene er allerede borte, i skrivende stund er det under 70 seter som ikke er opptatt.

– Jeg er veldig glad for det har blitt bestilt mange billetter via skolene. Her er det bare å kjenne sin besøkstid og bestille billetter på forhånd.

Kulturhussjefen forteller at det å få besøk av riksteateret to ganger så tett opp mot hverandre noen ganger kan være problematisk, men at det har gått bra denne gangen.

– Det er ikke noe som vi bestemmer, men Riksteateret prøver å unngå forestillinger så nærme hverandre. Samtidig tror jeg Romeo og Julie trekker et enda bredere publikum, avslutter kulturhussjef Elen Regine Lauvhjell.