Gjennom en generasjon har Lions Club Risør hatt en tradisjon på å legge granbar ved gravstedene i byen. I år er intet unntak.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Lions Club Risør

Denne helgen lå det hauger med granbar klart ved kirkegården ned i byen, samt på Frydendal og Søndeled. Det hele som en hyggelig gest fra Lions.

– Dette er en aksjon vi har hatt i over 30 år, ja kanskje 40 år, og alle som vil benytte seg av granbaret for å pynte på gravene, må gjerne forsyne seg, forteller Asbjørn Larsen i Lions Club Risør.

Sosial aktivitet

Det hele skjer ikke av seg selv. Tidligere samme dag som granbaret kom på plass, hadde en stor gruppe fra Lions Club Risør vært på dugnad.

– De siste fem årene har vi hentet granbar på Egil Østebømyr sin eiedom på Østebøsletta. I år var vi elleve karer med på dette.

Larsen sier mange i klubben synes granbaraksjonen er en trivelig aktivitet i klubben.

– Det hele er en trivelig arbeidsøkt og fin sosial sammenkomst med mye latter, skrøner og kaffekos. Og selvsagt blir det også tid til bålbrenning og grilling av pølser.

Bålkos under dugnaden på Østebøsletta. Foto: Thomas Juell

Godt mottatt

Resultatet er det granbaret som allerede pryder graver på de tre gravstedene i byen, Frydendal og Søndeled, og det er mange som benytter seg av tilbudet. For det pleier ikke gå lenge før haugen er borte.

– Vi tror dette tilbudet blir godt mottatt, for granbaret forsvinner jo, avslutter Asbjørn Larsen i Lions Club Risør.