Mange har undret seg på hvorfor taggen på fjellveggen ved Frydendal har fått stå i fred over lang tid. Vi har undersøkt, og fant årsaken.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

For to uker siden mottok vi en melding fra en av våre lesere som lurte på hvorfor taggen, i følge hans observasjoner, hadde fått stå i minst et par år. Vedkommende mente kommunene burde fjernet den for lengst.

Etter en lang runde med telefonsamtaler og meldinger fikk vi klarhet i at dette var ett tilfelle der ansvaret for fjerning av taggen ikke lå hos kommunen.

– Det er Statens vegvesen sitt ansvar å fjerne graffiti/tagging som sikrer de forskjellige vegobjektenes funksjon, miljøforhold og estetikk på tilhørende fylkes- og riksveger, sier Stig Olav Ramse fra Statens vegvesen.

Ikke rapportert

Når vi pratet med Statens vegvesen kom det fram at de ikke var klar over taggen og at de nå skulle se på saken

–  Statens vegvesen utfører jevnlige inspeksjonsrunder hvor slike avvik blir registrert og senere utbedret av våre gjeldene driftentreprenør. I dette tilfelle virker det som om vi ikke har oppdaget taggingen. Jeg har i dag vært i kontakt med vår driftentreprenør som vil sjekke ut saken.

Og da ble det fart i sakene. Både torsdag og fredag i forrige uke jobbet de med å fjerne taggen, og den er nå borte. Det viser at det bare er å rapportere det inn, og så blir det gjort noe med.

Men, Frydendal er ikke det eneste stedet i Risør med uønsket grafitti. Her er noen bilder fra grunnskolene.

Taggene på bildeserien står på kommunal grunn og der er det kommunens ansvar å rengjøre.

Vi har også fått melding om at det er tagget på benker i Urheia.