Det er ikke ofte man kan lære om smøring og prepping av ski av en verdensmester. Det kan du hos Sport1 i Risør i kveld.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Verdensmesteren det er snakk om heter Dag Ivar Hovde, som tok gull i lagkonkurransen under VM for junior i Ruhpolding i 1993. Her gikk han sammen med Stig Kalstad, Frode Andresen og Ole Einar Bjørndalen.

– I tillegg har han vært skiplukker for Bjørndalen i mange år. Nå jobber han for skimerket «SkiTrab» og Vahuti smøring, og i kveld klokken 18 holder han kurs her hos oss, forteller Willy Thorsen i Sport1 i Risør.

For alle nivåer

Han har selv vært i kontakt med Risør IL, Idun IL og Gjerstad IL i forkant, så det vil nok komme en del løpere for å få gode tips. Samtidig understreker Thorsen at dette er et kurs ment for alle.

– Det er for hvem som helst, så det er bare å møte opp. Og dette er det eneste kurset jeg har planlagt med eksperter utenfra, som om det blir flere kurs vil de være i egen regi.

Det er heller ikke slik at man må være ekspert for å dra nytte av en verdensmesters kunnskaper.

– Vi legger opp til forskjellige bolker, så det blir noe for en hver smak. Det kommer jo hele tiden så mange nye produkter ut på markedet. Her blir det blant annet tatt opp slik som flytende glider og festesmørning, og også behandling av skinnski/fellski.

Spent på vinteren

For Willy Thorsen er det alltid en spennende tid når utstillingen med sykler er erstattet med ski. Det er nemlig ikke gitt hvordan vinteren blir.

– Jeg er like spent hvert år, og det selv om jeg har holdt på i 40 år.

I så måte er det kalde været noe han ønsker velkommen.

– Det har allerede drysset litt snø innover i landet, og også på Kleivvann. Og det skal ikke mer enn 10 – 15 centimeter før de første kommer seg ut på ski, slår Willy Thorsen fast.