Det er ikke alltid at seniorturene går ut av byen til nye steder. Sist onsdag var det Urheia som fikk besøk av den turglade gjengen.

Tekst: Thomas Juell/Tore Myrberg  Foto: Thomas Juell

Seniorturen 30. okt gikk denne gangen på kjente tomter, nemlig Urheia. Vi har gått der før, men takket være alle som har brukt sine fritimer til å rydde i og rundt Urheia, har området blitt et enda triveligere sted å ferdes i.

Turgeneral John Thomas Axelsen er et oppkomme av informasjon og mye ble tilført de av oss som var så heldige å bli med på turen. Men, så har jo området mye å tilby når det kommer til lokalhistorie, helt tilbake til 1700 tallet.

Selv om løpegraver, bunkers og kanonstillinger fra den siste krigen for lengst er fjernet, fylt igjen og ellers uskadeliggjort så er det fremdeles mye igjen som er tilgjengelig for dagens vandrere.

Mange små velholdte stier går på kryss og tvers i området. Overalt er det nå benker som en kan slå seg ned på og nyte skogens ro.

Selv fulgte vi en sti som endte ved en fjellknatt med en flott utsikt over torget hvor vi kunne nyte vår medbragte niste. Nok en flott tur med mange deltagere.

Syv fjell

Neste Seniortur er til «de syv fjell», og da snakker vi ikke om Vestlandet.

– I Bergen snakker de om de syv fjell rundt byen, mens vi trenger ikke reise mer enn til den ene siden av byen (Risør) for å finne syv fjell, sier John Thomas Axelsen.

Det er nemlig en tur på alle de små toppene i gangavstand fra sentrum det er snakk om.