Det er snart helg, og her er kinosjef Elen Lauvhjells oversikt på hva du kan få med deg av filmer.

Filmer som kommer på Risør kino

 Tusen takk til alle dere 568 publikummere som besøkte oss på Den Store Kinodagen forrige lørdag! Dere sørga for at vi fikk en kjempefin og hektisk dag på jobb. Nå håper vi å se dere igjen allerede kommende uke, for det er mye å friste med.

Bilderesultat for spionen film

Ellers er det verdt å nevne at vi drar i gang seniorkino førstkommende onsdag (13. november) klokka 13.00! Da vises vi den norske spenningsfilmen Spionen (bildet), som handler om Sonja Wigert, som levde som diva og stjerne i Stockholm ved utbruddet av andre verdenskrig. Hun fanget raskt oppmerksomheten til nazi-offiseren Josef Terboven. Wigert blir rekruttert av svensk etterretning som spion, og pleier intim kontakt med Terboven, som rekrutterer henne for å spionere på svenskene. Med faren i fengsel i Oslo, og en gryende kjærlighetshistorie til en ungarsk diplomat i Stockholm, må Sonja bevege seg på en stram line for å håndtere et spill – og en rolle – som får fatale følger for henne. Filmen er basert på biografien om Sonja Wigert, skrevet av Iselin Theien. Vi håper mange, og ikke bare seniorene, finner veien til denne matineen på Risørhuset neste uke.

Nye filmer:

Bilderesultat for snekker andersen og julenissen

Snekker Andersen og Julenissen – Den vesle bygda som glømte at det var jul

Norgespremiere

Norsk familiefilm med Trond Espen Seim, Anders Baasmo, Miriam Kolstad Strand, Aleksander Ottesen-Kaalstad, Christian Skolmen, Marie Blokhus, Jan Gunnar Røise, Marianne Krogness. Tillatt for alle. Varer 1t10min.

Dette er historien om ei lita bygd. Den var omtrent som andre bygder selv om den lå ganske for seg selv oppi åsen. Folka som bodde i bygda var omtrent som andre folk… Noen var store og noen var små, noen mente ditt og noen mente datt. Stort sett som bygder flest, men når det gjaldt en ting, var de helt like alle sammen… De var så fæle til å glømme. Og de glømte de merkeligste ting, alle på en gang! Nå er de på vei til å glømme det viktigste av alt…nemlig jula! En ny julefortelling fra universet til Alf Prøysen, en av våre mest kjente og kjære forfattere. Snekker Andersen og Julenissen er tilbake og denne gangen må de hjelpe lille Elise med å redde jula før det er for sent.

Bilderesultat for last christmasLast Christmas
Norgespremiere

Am. Komedie/Romantikk med Emilia Clarce, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeo hog Patti LuPone. Tillatt for alle.

Romantisk komedie ledsaget av et herlig soundtrack med sangene til George Michael og Wham. Kate (Emilia Clarke) er notorisk flink til å alltid ta de gale valgene. Bunnpunktet kommer når hun må ta en jobb som alv i en julebutikk. Men der møter hun og forelsker seg i Tom, og lykken ser endelig ut til å snu. Han lærer henne å sette pris på julen på en helt ny måte, men forviklingene har så vidt begynt. Se opp, Love Actually – en ny julefilmklassiker er på vei!

Bilderesultat for terminator

Terminator: Dark Fate
Norgespremiere
Am. Action/SciFi med Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton, Mackenzie Davis. 15 år.

Arnold Schwarzenegger og Linda Hamilton er tilbake i sine ikoniske roller.

Mer enn to tiår har gått siden Sarah Connor (Linda Hamilton) forhindret Judgement Day, og med det forandret framtiden og omskrev menneskehetens skjebne. Dani Ramos (Natalia Reyes) lever et enkelt liv i Mexico City med sin bror og far da en svært avansert ny Terminator, en Rev-9 (Gabriel Luna), reiser tilbake i tid for å drepe henne. Danis overlevelse avhenger av å slutte seg til Grace (Mackenzie Davis), en forsterket supersoldat fra fremtiden, og krigsherdede Sarah Connor. Rev-9 ødelegger hensynsløst alt og alle i jakten på Dani, og de tre blir ledet til T-800 (Arnold Schwarzenegger) som muligens blir deres siste håp.