Elevene i Risør Skolemusikkorps gleder seg til å holde høstkonsert på Risørhuset, slik at de kan få vist fram hva de har øvd på i høst.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Høstkonserten er fast tradisjon og i år byr korpset på musikk fra kjente og kjære filmer.

– Vi har gått litt for «fantasy»-sjangeren på denne konserten. Vi skal spille noe fra Pirates of the Caribbean, Shrek og mer, pluss noe annet repertoar, forteller dirigent Eirik Dørsdal.

– Det blir noen morsomme og kjente sanger, sier Tomas Beranek.

Aspiranter og besøk

Aspirantene Tilde Frisch og Selma Vik Løiten gleder seg til å spille i Risørhuset for første gang.

– Vi har vært med litt på konserter før, men ikke på Risørhuset. Det blir gøy å vise fram hva vi har øvd på, sier jentene.

Tilde Frisch, Tomas Beranek og Selma Vik Løiten

Før konserten får skolemusikkorpset besøk av dirigent Aleksander Haga Tveit fra Kristiansand.

– Han skal jobbe sammen med meg og korpset, og vil ha litt fokus på trommeslagerne. Vi skal jobbe sammen fredagen og lørdag formiddag før konserten, forteller Eirik Dørsdal.

Avslutning

Etter høstkonserten samles korpset på Risør Hotel der det blir feiret med pizza. Når de er tilbake på øving er det nye sanger som skal læres.

– Konserter er alltid en slags statusoppdatering. En fremvisning av hva vi har jobbet med, og hvordan det har fungert. Vi begynner nesten alltid med nytt repertoar på første øvelse etter en slik konsert, så sånn sett er konserten også en slags avslutning, avslutter Eirik Dørsdal.