Politiaksjon grunnet lekepistol, rånere som mistet lappen og en rekke voldsepisoder. Det har vært travelt for politiet i Agder i natt. Ingen av hendelsene er knyttet til østregionen.

Tekst: Tore Myrberg

Mest spesielt var nok politiaksjonen som ble satt i gang i Kristiansand da det i 23-tiden lørdag kveld kom inn melding om en veldig full mann med et våpen i hånden i et boligfelt. Ingen skal ha følt seg truet, men politiet bevæpnet seg og rykket umiddelbart ut til stedet mannen var observert.

Det viste seg at det var snakk om en gutt under 18 år som var på vei hjem fra en halloweenfest, og at det dreide seg om en lekepistol.

– Han hadde nok ikke ment å få så mye oppmerksomhet, og skjønte heller ikke rekkevidden av det han gjorde, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politiditrikt til NTB.

Etter å ha tatt beslag i lekevåpnet, kjørte politiet gutten hjem.

Slåssing og ufin oppførsel

Ut over dette har det vært en rekke tilfeller av slåsskamper, tilløp til slåsskamper og ufin oppførsel. Hovedmengden av dette har skjedd i Arendal og Kristiansand.

Ingen av hendelsen i natt har vært øst for Arendal.

Rånetreff

Vi tar også med historien om tre sjåfører som må klare seg uten førerkort for en stund. Utrykningspolitiet målte nemlig tre biler til å kjøre i 149 km/t i 100-sonen på E18 i Lillsand i natt. Det viste seg at alle tre hadde vært på rånetreff i Sørlandsparken, og at «kolonnekjøringen» hjemover var lite gjennomtenkt.

Hva de får i bot skal ikke vi spekulere i, men om man kjører mellom 136 og 140 km/t i 100-sonen er forelegget på 10 650 kroner.

I følge vanlig standard vil de tre sjåførene, i tillegg til en saftig bot, miste førerkortet i 6-7 måneder.

Bare timer tidligere fikk en bilist førerkortet beslaglagt da han «børnet» i Sørlandsparken i en uregistrert bil.

Her er politiloggen

#Kristiansand kl. 0218: Tilløp til slagsmål i Markensgate, politiet bortviser 2 personer fra sentrum. En av dem blir senere innbragt til arrest for ikke å ha etterkommet pålegget.

#Kristiansand kl. 0211: Mann pågrepet på Hampa, anmeldes for innførsel av mindre mengder tabletter.

#Grimstad kl. 0151: Mann bortvist fra sentrum på grunn av ordensforstyrrelser og beruselse.

#Kristiansand kl. 0046: Mann i 20 årene bortvist fra sentrum grunnet ufin oppførsel mot vakter på utested.

#Kristiansand kl. 0144: Klage på feststøy i Lømslandsvei, politiet har vært på stedet og dempet lydnivået.

#Kristiansand 0135: Mann i 20 årene innbragt til arrest, anmeldes for forulemping av offentlig tj.mann, samt ordensforstyrrelse.

#Grimstad kl. 0130: Mann i 20 årene anmeldt for urinering på offentlig sted, bortvist fra sentrum.

#Kristiansand kl. 0122: Mann i 20 årene bortvist fra sentrum på grunn av beruselse og dårlig oppførsel.

#Kristiansand kl. 0105: To personer pågrepet i forbindelse med en slåsskamp i Dronningensgate. Fornærmede er slått og sparket, innlagt på sykehus til observasjon. Sak opprettet.

#Kristiansand kl. 0100: Mann i 50 årene bortvist fra sentrum pga kranglete og ufin oppførsel på utested i sentrum.

#Arendal kl. 0056: Mann i 20 årene bortvist fra sentrum pga ufin oppførsel og beruselse.

#Arendal kl. 0055: Person slått i ansiktet, politiet har vært i kontakt med begge parter, sak opprettet.

#Lillesand kl. 0140: Klage på støy fra bilkjøring i området Kleivene. Bilene var iferd med å forlate området ved politiets ankomst.

#Kristiansand kl. 0104: Melding om slåsskamp ved utested i sentrum. To personer pågrepet. Fornærmede kjørt legevakt for sjekk.

#Arendal 0055: Melding om at person er slått i ansiktet. Politiet har vært i kontakt med partene, oppretter sak.

#Kristiansand kl. 0100: UP har målt tre biler til en hastighet av 149 km/t i 100 sonen ved Lillesand. Alle hadde vært på rånetreff i Sørlandsparken. Førerkortbeslag.

#Kristiansand kl. 0014: Mann i 20 årene innbringes til arrest og anmeldes for forulemping av offentlig tj.mann.

#Kristiansand kl. 0034: Mann i 40 årene bortvist fra sentrum, anmeldes for urinering på offentlig sted.

Kl 2305 #kristiansand Politiet får melding om en beruset mann som går med pistol i hånden i et boligfelt. Patruljer bevæpner seg, og treffer en svært beruset ung mann som har tatt med seg en lekepistol på halloweenfest.

Kl 2250 #kristiansand Melding om flere biler som børner i Sørlandsparken. Sivil UP-patrulje stanser en bilist «på fersken» i i det han tar en rekke piruetter med en uregistrert bil. Han anmeldes og førerkortet beslaglegges.