Elen Lauvhjell er kinosjef i Risør.

Seniorkino har vært et populært tilbud på Risørhuset tidligere, og nå kommer det tilbake. Denne gangen er det den norske filmen Spionen som skal vises.

Tekst: Knut Erik Liane foto: arkiv

Kinosjefen forteller at seniorkino er en betegnelse på kino som går på litt andre tidspunkt enn sent på kvelden, med tanke på å trekke et litt eldre publikum på kino.

– Mange seniorer kan jo disponere dagene sine som de vil, og vil gjerne gå på kino på dagtid fremfor på kvelden, sier Elen Regine Lauvhjell.

Hensyn og etterspørsel

Kinosjefen forteller at det også blir tatt litt ekstra hensyn til de eldre på seniorkinoen, og at det blir et hyggelig treff.

– Vi skrur lyden litt ned, for det er mange som syns det blir veldig høy lyd. Og vi setter fram litt kaffe i foajeen på forhånd for å gjøre det litt hyggelig.

Seniorkino har vært etterspurt på Risørhuset og kinosjefen håper mange benytter seg av sjansen slik at de kan fortsette tilbudet.

– Dette er tenkt som et fast tilbud på onsdager framover, vel og merke hvis det kommer folk. Kanskje ikke hver onsdag, men det vil bli annonsert. Så det er bare å følge med.

Strikkekino

Og det er mer spennende på gang. Har du alltid ønsket å strikke mens du er på kino kan du se fram til desember.

– Jeg har planer om en kombinert senior- og strikkekino i desember. Det blir litt av det samme konseptet, men med litt lys i tillegg da det er greit når man strikker, avslutter kinosjef Elen Regine Lauvhjell.