Tre representanter for Risør FrP var med på høstkonferansen sentralt helgen som var. Der deltok alt fra grasrota til partitoppene.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Privat

Mimmi Aas Søndeled, Kristian Willy Thorsen og Magnus Stø Kittelsen var alle med på den store høstkonferansen som smalet 450 FrP-politikere på alle nivåer. Stø Kittelsen er leder i Risør FrP, og sier det er en viktig møteplass.

– Veien fra grasrota til toppen i FrP er kort. Det er en styrke få partier har. En slik samling er derfor en flott plass å møtes for å utvikle og utveksle erfaringer. I tillegg fikk vi jo Mimmi Aas Søndeled med som vår talsperson i helsefraksjonen til FrPs stortingsgruppe. Det blir kjempebra, sier Stø Kittelsen.

Lang valgkamp

Denne fraksjonen er et helsenettverk som er etablert for at det skal være en bedre informasjonsflyt og et bedre samarbeid i FrP, særlig mellom de som er opptatt av helse.

– Det vil sørge for at dere raskt får informasjon om det vi gjør sentralt i Storting/Regjering som vil ha betydning for deres kommuner, om alt fra nye tilskuddspotter som etableres til kvalitetskrav i eldreomsorg dere må følge. I tillegg har vi årlige samlinger for å gi faglig påfyll og møte hverandre for erfaringsutveksling. I hovedsak er dette et grep for å fjerne avstanden mellom lokallag og regjeringsnivå, sier stortingsrepresentant Åshild Bruun Gundersen.

Gårsdagens utspill om statlig finansiert eldreomsorg var bare ett av mange tema man rakk innom i løpet av helgen. For det er nå man gjennom synlig politikk skal jobbe fram mot kommunevalget i 2023.

Les også: 

Håper bystyret ser muligheten

– Noen synes det er litt flåsete, men det er nå vi starter valgkampen for neste valg. Og det er mange saker å løfte før vi er der. Blant annet slik som eiendomsskatten nå i innspurten med budsjettet for neste år. Vi kan ikke gå med på at det legges opp til en unnamanøver fra rådmannen som hindrer våre innbyggere å nyte godt av nedgangen fra 7 til 5 promille.

Trenger stor plakat

Etter en vitamininnsprøytning på høstkonferansen har FrP lokalt flere saker som de ønsker å gå hardt ut på. Da i tillegg til eldreomsorg og eiendomsskatt.

– Vi ser fram til å slå hardt i bordet og kreve lege på Søndeled,  la Terje få bygge på Viddefjell og alle andre gladsaker som det burde være en selvfølge at alle politikere sier ja til. Saker som i Risør likevel ender med et flertall som sier nei.

Magnus Stø Kittelsen lurer på hvor stor plakat man må ha i bystyret med kommunens slagord skrevet med store bokstaver.

– De sier «Vi skal vokse», men jeg vet ikke hva som skal til før flertallet skjønner sitt eget budskap. Slik det er nå, er det litt for mye at vi skal krympe, avslutter Stø Kittelsen.