Per Kristian Lunden. Foto: Niclas Halvorsen

Etter en uke med private gjøremål er ordfører Per Kristian Lunden tilbake på jobb kommende uke, og det med mange gjøremål.

Foto: Niclas Halvorsen

Lindal Hus

Mandag formiddag er jeg sammen med næringssjef og rådmann på bedriftsbesøk hos Lindal Hus på Moland. Lindal er en bedrift i konstant utvikling og Lindal-gruppen består både av Lindal Hus og Lindal Smith Elementer. Lindal bygger både hytter og eneboliger, men er spesielt kjent for større byggeprosjekter og offentlige bygg. Lindal har også arbeidet mye med effektivisering av produksjon og gode overganger mellom prefabrikkerte elementer og ferdige fleksible løsninger. Lindal er en av flere nøkkelbedrifter i Risør kommune med et marked som strekker seg langt utover kommunen og regionen.

Egelands verk

Mandag kveld er jeg sammen med en rekke andre interessenter i møte med nye eiere på Egelands Verk på Søndeled.  Kjøperen Fossberg Kraft bygger ut og drifter vannkraftverk.

Selskapet har kontor på Handeland Gard i Kvinnherad kommune. Gjennom søsterbedriften, Fossberg Kraft Produksjon eier og driver Fossberg Kraft tre kraftverk, to i Fusa i Hordaland og et i Odda. I perioden 2018–2020 skal de bygge fire kraftverk i Sør-Norge. Kraftverkene er plassert i Fusa, Sauda og Drangedal. Deretter kan det bli utvikling av vannkraften på Søndeled.

Bystyre

Tirsdag er det dagmøte i bystyret med en rekke viktige saker på sakskartet. Den viktigste er kommuneplan der korridor for ny Risørvei (Fylkesveg 416) inngår. Det blir også behandling av saker om kommunalt kjøp av parkeringsplasser i Christian Bil parkeringshus, utvikling av bobilparkering på Tjenna og en rekke valg.

Temark revisjon

Virksomheten Temark har generalforsamling i Kristiansand onsdag. Temark er sekretariat for kontrollutvalgene i kommuner og fylkeskommuner i Agder og Telemark. Nå utvides virksomheten også til Vestfold i den nye sammenslåtte fylkeskommune Vestfold og Telemark.

Kontrollutvalget

Torsdag deltar jeg på det første møtet i kontrollutvalget i Risør. En av sakene er kontrollutvalgets samspill med ordfører og rådmann.

Agder Energi

Representanter fra alle kommunene i Agder samles på Hovden torsdag og fredag. Fra Risør kommune deltar varaordfører Viktor Hauge, formannskapsmedlem Anette Lunner og næringssjef Bård Birkedal.  Den blir besøk ved flere av kraftanleggene som gir fornybar energi til Agder Energi og det blir også orienteringer og diskusjon om det kommunale eierskap. Jeg deltar ikke på samlingen da jeg kjenner selskapet godt gjennom å ha vært medlem av arbeidsutvalget for de kommunale eierne og er leder av bedriftsforsamlingen i selskapet.

Avslutning for Aust-Agder

Torsdag kveld er det stor festaften for Aust-Agder i Arendal kulturhus. Det er Aust-Agder fylkeskommune som slå på stortromma og markerer at Aust-Agder som eget fylke og egen fylkeskommune snart går over i historien. Jeg skal holde hilsningstale på vegne av kommunene i Aust-Agder og vil i talen også legge vekt på forventningene til et nytt Agder.

Bedre mobildekning

Fredag markerer vi at Telenor har bygget ut mobildekningen i Hestemyr- og Østebø-området. De næringsdrivende har lenge hatt problemer med mobildekningen på Hestemyr, men nå har Telenor oppgradert dekningen betraktelig. Dette vil også gi bedre dekning langs Risørveien.

Plateslipp

Jazztrioen Eirik Dørsdal, Gunnar Sæter og Andreas Løwe slipper sitt debutalbum Sumi-E med flere konserter, blant annet i Risør kirke fredag kveld. Plateselskapssjef Karl Seglem sier dette om utgivelsen: «Norsk jazz må sies å være inne i en svært interessant kreativ periode, der yngre musikere ofte lykkes med å skape noe eget. Denne trioen er et godt eksempel på det. Disse tre musikerne har et egenartet uttrykk og en sterk, felles oppfatning av musikalsk kvalitet. Ettersom trioen har vært aktiv over lang tid har de etablert en felles musisk forståelse, og de kommuniserer på måter som også en observant lytter delta i på denne innspillingen. Stilmessig beveger musikken seg mellom gjennomarrangert, tidvis romantisk kammerjazz, til lekende fri improvisasjon. Som oftest med et sterkt melodisk fokus. Trioen skaper inviterende signaturmusikk, norsk jazz med et høyst personlig og inderlig uttrykk.»

Jul i den hvite by

Søndag ettermiddag er det åpning av ”Jul i den hvite by” på Torvet i Risør. Det blir tradisjonell åpning av en julepyntet by, med forhåpentligvis mange frammøtte.