Kinosjef Elen Lauvhjell gir oss en gjennomgang av hva som går på kino akkurat nå, samt hva som kommer som premierer mot helgen.

Variert program

Kinouka er godt i godt i gang, og vi stormer faktisk mot en ny premierehelg. Risør kino kan servere massevis av kjærlighet, sorg, drama, humor, skrekk, western, action og ikkje minst sinnsyke billøp.

Vi minner også om at det er seniorkino denne uka. Vi viser det episke krigsdramaet Midway, som hadde premiere 15. november. Visning onsdag 27. november kl. 12.30. Velkommen!

MIDWAY
Seniorkino onsdag 27. november kl. 12.30
One battle turned the tide of war.

Den episke og sanne historien om en underbemannet amerikansk flåte, og de modige marinesoldatene og pilotene som vant over en mektig motstander. Med demokratiet og friheten på spill beseiret de den japanske flåten ved slaget om Midway, en av de mest storslagne kampene som banet vei for de alliertes seier i Stillehavet under den andre verdenskrig. Dette er den nye storfilmen fra Roland Emmerich (Independence Day, Day After Tomorrow og The Patriot.

Am. Stjernespekket Action med Luke Evans, Ed Skrein, Woody Harrelson, Patrick Wilson, Alexander Ludwig, Dennis Quaid, Aaron Eckhart. 15 år.

HÅP
Norgespremiere 22. november
«Gnistrende»
Hva skjer med kjærligheten når en kvinne midtveis i livet får tre måneder igjen å leve? Anja lever med samboeren Tomas i en storfamilie med felles barn og stebarn. På Lille Julaften får hun en uhelbredelig diagnose. Alene med sorgen og redselen, erkjenner Anja nødvendigheten av Tomas sin fulle hjelp og støtte. I løpet av en juleuke kastes paret inn i et lynkurs i gjensidig tillit og felles kamp for å takle en uventet og for tidlig død. Kan de i denne krisen lære å elske hverandre igjen etter et langt samliv?

Norsk Drama, med Andrea Bræin Hovig, Stellan Skarsgård. Sensur kommer. NB! Kinoklubbfilm: Halv pris for medlemmer! 9 år.

SAUEN SHAUN: FARMAGEDDON
Norgespremiere 22. november
Når et romvesen med fantastiske krefter krasjer i nærheten av Mossy Bottom Farm, prøver sauen Shaun å redde dette utenomjordiske vesenet før en farlig organisasjon kan fange henne.

Eng. Animasjon/Barnefilm. 6 år.

THE NIGHTINGALE
Norgespremiere 29. november
Årets tøffeste western skrekk-thriller».
Dette er en fortelling om en helt unevnelig tragedie og den påfølgende grusomme hevnen mot en mann som er hellig overbevist om sin opphøyde plass i samfunnet. For regissør Kent selv handler filmen vel så mye om samtiden som 1820-tallets Tasmania. Clare og Billy forenes i deres enorme tap og bunnløse hat, fullstendig alene i en kamp mot en verden der kvinner og ikke-hvite er plassert i maktesløse posisjoner.
Am. Skrekkfilm/Western. 15 år.

FORD V. FERRARI
Norgespremiere 29. november
«Har noen av de aller beste og mest spennende billøpscener som noensinne er laget i en film».
Fra regissøren av Walk the Line og Logan kommer den sanne historien om kampen mellom Ford og Ferrari under billøpet Le Mans i 1966. Oscar-vinnere Matt Damon og Christian Bale spiller i Ford v Ferrari, basert på den sanne historien om den amerikanske bildesigneren Carroll Shelby (Damon) og den fryktløse britiske sjåføren Ken Miles (Bale), som sammen bygde en revolusjonær racerbil for Ford Motor Company for å vinne mot Ferrari i det kjente 24-timers billøpet Le Mans i Frankrike i 1966.
Am. Biografi/Action/Drama. 9 år.