Brannsjefen viste onsdag stolt fram de to nye brannmennene på stasjonen. Dette under deres første uke hvor de akkurat har kommet tilbake fra røykdykkerøvelse.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Thomas Pettersen og Fredrik Støle Halvorsen har fått deltidsjobb i brannvesenet og de har denne uken vært igjennom flere øvelser.

– I dag øvde vi på å røykdykke i et hus. Uten røyk da, men med en pose over hode slik at vi ikke kunne se noe, sier Halvorsen.

Ekstramannskap

Ingen av dem er utdannet brannmenn, men det er det heller ikke krav til da det er snakk om ekstramannskap.

– Da kreves det bare lokal opplæring, røykdykkerkurs og øvelser underveis. Vi kommer også etter hvert til å få tilbud om utdanning. Dette kommer til å bli en spennende og meningsfull deltidsjobb, sier Thomas Pettersen.

I en slik jobb er det visse krav som stilles, blant annet om avstand fra stasjonen og hjemmet. Og det er ikke første gang Halvorsen har søkt på jobben.

Jeg har søkt flere ganger, både i Arendal og her. Jeg ble veldig happy av å få muligheten her. Ett av krava i denne jobben er å ikke bo for langt unna, ikke mer enn ca. fire minutter, sier Fredrik Støle Halvorsen.

Kan bli kortvarig

Dersom rådmannens forslag om kutt i brannvesenet går igjennom, kan det imidlertid bli ett kortvarig opphold for gutta.

Om vi har en fremtid her som brannmenn kommer litt an på hva fremtiden til brannstasjonen er. Det er ingen av oss som kan ha denne jobben hvis de legger om. Det kan være det blir en kortvarig lykke, avslutter Fredrik Støle Halvorsen.