Foto: Skjermdump fra spleis.no lørdag.

Cecilie Schandy Kvernvik ønsker å gjøre en forskjell for det hun kaller Risørs egen romfamilie. Og en forskjell utgjør hun.

Tekst: Tore Myrberg

Nå har Cecilie startet en spleiseaksjon for familien fra Romania, og giverviljen hos risørfolk er stor.

– Jeg startet å hjelpe i fjor, og vet at familien har store utfordringer i hjemlandet. Jeg vet også at de ikke driver med kriminalitet eller har skumle bakmenn. Så jeg har et dyptfølt ønske om å glede dem, og å gi litt lys i en hardt prøvet tilværelse, forteller Schandy Kvernvik til iRisør.no.

Måtte gjøre noe

I utgangspunktet hadde hun et delmål på 5 000 kroner, men dette er allerede passert med god margin. Dermed kan familien hun vil hjelpe se litt lysere på resten av vinteren.

– Pengene som risørfolk samlet inn i fjor muligjorde at de kunne kjøpe ved, mat og utstyr til barna. Jeg tror ikke helt vi fatter hvilken fattigdom de lever i. Jeg sier klart at pengene er til damene og barna. Da vet jeg de blir brukt på en god måte.

I fjor hadde romfamilien det ekstra tøft. Datteren i familien skulle føde og måtte ha keisersnitt, noe som var kostbart. I tillegg har sønnen måtte operere ørene. Dette koster mange penger, penger familien ikke har.

– Jeg måtte gjøre noe! Jeg må vise dem at det også finnes mennesker i Norge som vil dem vel. De viser kjærlighet og omtanke for andre til tross for kalde skuldre, skulende blikk og de blir behandlet som luft og parasitter. Vi kan ikke utrette mirakler. Vi kan ikke hjelpe alle, men alle kan hjelpe noen, sier Schandy Kvernvik.

Mange bidrag

Og det gjør da også folk. Tidlig søndag hadde 38 personer bidratt på aksjonen Cecilie har opprettet på spleis.no.

– Risørfolk har hjertet på rett sted, slår Cecilie Schandy Kvernvik fast.

Her kan du se hvor mange penger som har kommet inn samt gi ditt bidrag om du vil vøre med på spleiselaget:

https://www.spleis.no/project/92431