Arne Martin Gjøseid (til venstre) og Thomas Juell er presidenter i hver sin Lions-klubb.

Denne uken valgte Lionsklubbene i Risør og Tvedestrand å holde et felles møte. Dette ble  lærerikt på flere måter.

Tekst og foto: Tore Myrberg

For ikke bare fikk man et godt innblikk i hverandres måte å drive en Lions-klubb på. Møtet ble nemlig holdt i aulaen i Konvoibyen, med tilhørende foredrag om temaet krigsseilere.

– Det gjorde møtet ekstra interessant. For selv om jeg kommer fra nabokommunen, visste jeg ikke så mye om Konvoibyen fra før, forteller Arne Martin Gjøseid, som er president i Lions Club Tvedestrand.

Foredrag om Konvoibyen og krigsseilerne hører med når man legger et møte til aulaen i Konvoibyen.

Viktig og møtes

Han har som mål at tvedestrandklubben skal komme seg ut på besøk til en annen klubb minst en gang i året.

– Jeg er så heldig at jeg har vært guvernør i Lions, og dermed har jeg fått besøkt mange klubber. Dette ønsket jeg at vi som klubb også skulle gjøre. Det er veldig fint å se hva andre gjør, selv om mye jo er likt, sier Gjøseid.

Også Thomas Juell, som er president i Lions Club Risør, synes det er fint å kunne ha et felles møte på denne måten.

– Vi sitter for ofte på vår egen tue. Det er veldig verdifullt å komme sammen med andre for å lære. Og vi har allerede planlagt en tur til Lions Club Tønsberg til våren, sier Juell.

Smart med bordkort

Nå skal det sies at de to klubbene fra før samarbeider blant annet om Lionslekene på Vegårshei.

– Dessuten er jo hele strukturen til Lions bygd opp på at vi samarbeider om forskjellige prosjekter, lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Gjøseid.

Likevel var det mange som aldri hadde hilst ordentlig på medlemmene i naboklubben. Derfor ble det satt ut bordkort som gjorde at medlemmene fra de to klubbene ble godt blandet.

– Og jeg tenker dette kan føre til at vi samarbeider enda mer lokalt. Praten gikk i hvert fall godt, avslutter Thomas Juell i Lions Club Risør.