Reine Laken fikk taket til å løfte seg med sitt show under årets Julejam.

Stemningen sto i taket på årets Julejam på Peterhead Bar lørdag kveld. Samtidig kan det gå mot ny innsamlingsrekord.

Tekst og foto: Tore Myrberg

(Vi gjør oppmerksom på at både iRisør.no og Tore Myrberg er med i samarbeidsgruppa som arrangerer Julejam)

En foreløpig opptelling litt før midnatt lørdag, viste at man hadde passert 100 000 kroner i innsamlede midler, og det med god margin.

– Dette er helt sinnssykt. Det er en fantastisk givervilje, samtidig som at folk storkoser seg, forteller en sliten, men fornøyd, Kurt Inge Dale.

Bøy over «takst»

Dette er tiende gangen det arrangeres Julejam i Risør, og jubileumsarrangementet samlet flere enn det som har vært vanlig de siste årene.

– Folk kom tidligere i år. Samtidig har vi også hatt tilfeller av folk som har kommet og betalt inngangsbillett uten å gå inn. De ønsket bare å gi sin støtte til Julejam. Tidlig på kvelden var det en som betalte 100 kroner for å komme inn for å kjøpe seg en kaffe, forteller Hans Roar Waaler, som er daglig leder hos Peterhead Bar.

Gavmildheten viste seg også tydelig da auksjonen ble avholdt. En massasje til 700 kroner ble solgt for 1500, og en pall med ved til 1350 kroner endte opp med et bud på 2000. Bare auksjonen alene fikk inn 25 000 kroner.

Kurt Inge Dale og Sven Johnsen er som vanlig to viktige folk under årets arrangement,

Hjelp til mange barn

Billettinntektene som kom inn i løpet av kvelden vil man først ha full oversikt på søndag, men det anslås at man ligger på rundt 111 000 kroner så langt. Erfaringene tilsier at det også kan komme noe beløp i etterkant av Julejam.

Rekorden fra tidligere skal være på rundt 120 000 kroner, noe som betyr at man kan gå mot ny rekord i jubileumsåret.

Uansett har man fått inn en formidabel sum, som vil gjøre både julen og 2020 bedre for en rekke barn. Det blir i år kjøpt inn gaver til rundt 85 barn som er i familier som trenger en håndsstrekning til jul. I tillegg blir det penger til overs som vil bli brukt på samme målgruppe neste år.

– Jeg må få lov å takke alle som stiller opp, enten det er band, de som har gitt auksjonsobjekter, de som har gitt penger og alle de som er med på samarbeidet. Dette er en flott dugnad som utgjør en forskjell, avslutter Kurt Inge Dale.