Denne sesongen med «Er du smartere enn en 5. klassing» går mot slutten og barna som har skrevet spørsmål fikk mandag pizza på brygga som takk for hjelpen.

Tekst og foto: Knut Erik Liane

Barna i klasse 5C ved Risør barneskole er svært fornøyde der de sitter og spiser pizza. Og spesielt fornøyde er de med at ingen har vist seg smartere enn 5. klassingingene.

– For å være smartere enn en 5. klassing må et lag svare riktig på alle spørsmålene. Det er det ingen som har klart til nå, sier Bente Gullhav.

Ny klasse

Bente forteller at de samarbeider med en ny klasse hvert halv år og at sesongens klasse har kommet med mange bra spørsmål.

– Elevene har vært kjempeflinke og kommet med masse rare og gøyale spørsmål. Vi er i kontakt med en ny klasse og håper de vil være med når vi starter opp igjen i januar.

Det er tydelig at 5C har likt godt å være med på prosjektet og at de gjerne ville fortsatt også etter nyttår.

– Det har vært kjempemoro og vi har lært mye. Vi håper egentlig at den neste klassen ikke gjør det like bra, slik at de vil ha oss tilbake, sier klassen og ler.

Etter at elevene hadde spist opp pizzaen kjørte Bente en quiz slik at de også fikk prøvd seg.

Julequiz

I jula har du en siste sjanse for å prøve å bevise at du er smartere enn en 5. klassing.

– 27. desember blir det julequiz, en juleutgave av er du smartere enn en 5. klassing. Da må folk møte opp, for det blir gøy, avslutter Bente Gullhav.